Max Hristjuk võitis Paikusel kaks esikohta

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskel Max Hristjuk.
Keskel Max Hristjuk. Foto: Erakogu

Laupäeval peeti Paikusel 16. korda maadlustreeneri Leo Kreinini mälestuvõistlusi ning eestlastele pakusid konkurentsi Läti, Leedu ja Soome maadlejad. Tartlastest tegi väga hea etteaste esimest aastat õpilaste vanuseklassis võistlev Max Hristjuk (Kalev-Englas), kes võitis esikohad kahes erinevas vanuserühmas ja kehakaalus.

Õpilaste vanuseklassis maadles Tartu poiss kehakaalus 38 kg. Kohe esimeses matšis tuli vastaseks neli aastat vanem Läti meister ja tänavune Euroopa õpilaste meistrivõistlustel kaheksanda koha saavutanud Kaspars Bonderenko. Matš kulges küll näiliselt tasavägiselt, kuid oli selgelt tartlase kontrolli all, kiitis treener Kristjan Press. Võit tuli eestlasele punktidega 6-0.

Järgmised matšid olid õpilaste klassis Hristjukile juba kergemad, kolm ülekaalukat võitu tuli kokku umbes 90 sekundiga. Palju tasavägisemad matšid olid tartlasel kadettide vanuseklassis, kus maadeldi kehakaalus 42 kg. Esimeses ringis tuli Hristjukile vastaseks tänavune õpilaste Eesti meister ja Euroopa õpilaste vanuseklassi üheksanda koha saanud Sander Tagu. Samale maadlejale kaotas Hristjuk Eesti meistrivõistlustel finaalis. Kuigi nii enne Eesti meistrivõistlusi, kui ka pärast on Hristjuk Tagut võitnud, on tegemist jällegi aastaid vanema ja kogenuma poisiga. Matš kujunes tasavägiseks ja punktidega 3-2 tuli võit tartlasele.

Teises kohtumises tuli tartlasele vastu kolm aastat vanem ja silmnähtavalt suurem Leedu maadleja. Jällegi äärmiselt pingelise matši suutis Hristjuk enda kasuks pöörata ja võitis punktidega 4-3. Kolmandas matšis oli tartlasel vastaseks Eesti meistrivõistlustel samas kaalus maadelnud Juhan Kristjuhan, selle matši lõppseisuks jäi küll 5-1 Hristjukile, kuid teatud mõttes oli see ehk isegi kõige pingelisem matš. Lõplikult enda kasuks pööras Hristjuk kohtumise seisult 1-1, sooritades efektse pöördheite.

Tüdrukute vabamaadluses tõi esikoha Tartusse tänavune kadettide EM-hõbe Viktoria Vesso (EMÜ SK) kehakaalus 69 kg, alistades finaalis punktidega 12-8 Marta Pajula.

Esikoha võitsid veel Kathy Carmela Klassen (EMÜ SK), Dan Ronald Lokk (Kalev-Englas) ja Kermo Kivioja (EMÜ SK). Teisele kohale platseerusid Andrei Švõrov (Kalev-Englas), Robin Samarüütel (Kalev-Englas) ja Ott Saar(TÜ ASK). Pronksmedali sai kaela Robert Nemsitsveridze (Kalev-Englas).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles