Tanel Tein: TTÜ võiks oluliselt taktikat muuta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kunagisele meeskonnale elatakse ikka kaasa.Pildil Tarmo Kikerpill ja Tanel Tein.
Oma kunagisele meeskonnale elatakse ikka kaasa.Pildil Tarmo Kikerpill ja Tanel Tein. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna peetakse Rocki ja TTÜ/Kalevi vahelise poolfinaalseeria kolmas mäng. Rocki eksliider Tanel Tein jätkab seeria kommenteerimist.


Rock võitis ka teise mängu. Mis mulje jäi Tallinnas peetud kohtumisest?

Siin eriti varianti pole. TTÜl ei ole enam midagi kaotada. Nad võiksid nüüd mängutaktikas midagi kardinaalselt muuta. Mina näeks, et Valmo Kriisa võiks nüüd natuke mürgeldama hakata, joonisest välja minna, teha vabamat mängu.

Kaks mängu näitasid, et TTÜ senine stiil Rocki vastu edu ei too.

Kuigi mu kolleegid väitsid, et TTÜ-le ei julge enam keegi panustada, ei saa neid päris maha matta. Reedel võitsid nad ju esimese poolaja.

Seda küll, aga kahjuks või õnneks lööb komplekteerituse vahe ikkagi välja. Rock on ühtlasem ja kui kellelgi mingit vigastust ei teki, ei tohiks probleeme olla.

Mina näen TTÜ-l võimalust ikkagi raamidest välja tulekus ja riskimises. Vahet ju pole, kui kaotad, sa oled vähemalt midagi proovinud. Väheke põnevust võiks olla.

Rock oskab olla vahel ka ebaühtlane. Pean nüüd sööma oma sõnu, kus ma kiitsin esimese mängu järel nende paranenud vabavisete tabavust (77,4%). Teises mängus tabati vaid 36,8%.

Nii vähe? Nojah, vabavisked vabaviseteks, ega ei saa öelda, et Rock poleks haavatav. Nagu ütlesin – provotseerin teadlikult –, TTÜ-l tuleb kas või läbi Kriisa midagi muuta. Aitab sellest söötmisest ja mängujuhtimisest küll. Kui Valmo Kriisa sellise vaimu üles saab, küll teised mehed järele tulevad. Poolaeg võideti eelmine kord tänu teatud õnnestumistele, aga et lõpuni välja kannaks, tuleb üritada midagi teisiti teha, et esile kerkida.

Marek Doronini tervis ei ole päris korras, ehkki ta hiilgas reedel 18 punktiga, Rain Vei­demann kurdab ikka küünarnuki üle, Silver Leppik jättis reedese mängu vahele. Kui mehed kolmandaks mänguks üles putitatakse, kas seeria lõpeb siis 3:0?

Pigem lõpeb seeria kolme mänguga. Rock on analüüsinud mänge otsast otsani, võistkondliku mängu koha pealt neid eriliselt üllatada ei saa. Kui nüüd ajada asjad natuke rohkem individuaalseks, võib igasuguseid olukordi tekitada. Kui TTÜ leiab endas sellist sisemist indu või usku. Hooaja jooksul on ju Rocki võidetud.

Rocki mängupilt on ka selline, et kui lõpus läheb punkt punkti peale, tehakse vahel  kiireid kaheldavaid otsuseid.

Cramoga nad niimoodi küll välja ei purjeta. Kui ette rutata, siis finaal tuleb tänavu palju huvitavam ja ettearvamatum. Ei ole välistatud nii 4:0 kui 4:3 tulemus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles