Pildid: päästjad ja piirivalvurid treenisid Peipsil õnnetusteks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval korraldati Mustvee sadamas ja Peipsi järvel politsei- ja piirivalveameti, päästeameti ning vabatahtlike merepäästjate ühisõppus, kus harjutati ühiselt läbi mitu ohuolukorda.

Lõuna prefektuuri kinnitusel said kõik osalised läbi teha samu harjutusi. Nii korraldati otsinguid Peipsi järvel, alajahtunutele esmaabi andmist, navigatsiooni ja sidepidamist teiste päästemeeskondadega, pinnaltpäästmist, pukseerimist, hätta sattunud veesõidukilt evakueerimist, rannikult evakueerimist ja tulekahju kustutamist veesõidukil.

Õppuse eesmärk oli harjutada koostööd piirivalvurite, päästjate ja vabatahtlike merepäästjate vahel, et reaalse merepäästejuhtumi korral võimalikult tõhusalt koos toimida.

PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivpiiriametnik Kristo Kotkase sõnul andis seekordne õppus väga hea kogemuse reageerimiseks merepäästetöödele ning tõi selgelt välja, mida juba osatakse ning milles tuleb veel oma oskusi täiendada.
Õppusel osalesid Lõuna-, Ida- ja Lääne prefektuuri kordonite piirivalvurid, päästeametnikud ning vabatahtlikud merepäästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles