Tartu uueks maavanemaks võib saada Reno Laidre

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva linnapea Reno Laidre.
Elva linnapea Reno Laidre. Foto: Margus Ansu / Postimees

Regionaalminister Siim Kiisler tegi möödunud neljapäeval reformierakondlasest Elva linnapeale Reno Laidrele ettepaneku hakata Tartu maavanema kandidaadiks. Laidre andis oma nõusoleku täna.


Laidre kinnitas Tartu Postimehele, et arutas regionaalministri pakkumise pühade ajal läbi nii pereringis kui erakonna piirkondliku juhatusega ning otsustas anda oma nõusoleku.

Oma võimalikku mantlipärijat männilinna meeri kohale Laidre esialgu nimetama ei soostunud, leides, et praegu on sellest veel vara rääkida. Plaane, mida peaks uus maavanem esmalt tegema hakkama, Laidre samuti ei täpsustanud. «Mõtteid on aga esialgu olen kitsi neid välja ütlema,» märkis Laidre ning lisasd, et avalikkus hakkab alguses välja öeldud ideid pidama koheselt prioriteetideks.

Regionaalminister Siim Kiisler märkis pressiesindaja vahendusel, et esmalt kuulas ta ära kohalike omavalitsuste arvamuse maavanema küsimuses ning tegi seejärel ettepaneku kandideerida Tartu maavanemaks Elva linnapeale Reno Laidrele. Sellega Laidre ka nõustus.

Minister pidas Laidre tugevuseks varasemat seost maakonnaga ning omavalitsuste elu-oluga kursisolekut.

Vastavalt seadusele saab regionaalminister esitada valitsusele kinnitamiseks korraga vaid ühe kandidaadi. Juhul kui valitsus esitatud kandidaati heaks ei kiida, tuleb regionaalministril leida uus kandidaat.

Uus maavanem võib saada ametisse eeldatavalt maikuu jooksul. Enne seda kui minister Laidre kandidatuuri valitsuse ette viib, arutatakse küsimus veelkord läbi maakonna omavalitsustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles