Fotod: Ameerika jalgpalli tähtmängija väisas ootamatult Tartu klubi treeningut

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva õhtul kogunesid Tartu Titansi Ameerika jalgpallurid Tamme staadioni kunstmuruväljakule, et teha viimane ühine treening enne laupäeval Minskis toimuvat Monte Clark Cupi turniiri finaali. Ent trenni alguses vajusid meeste suud sõna otseses mõttes lahti: platsil oli koha sisse võtnud ka Robert Griffin III, endine NFLi klubide Washington Redskinsi ja Cleveland Brownsi mängujuht.

Griffini nimi Ameerika jalgpalli huvilistele tutvustamist ei vaja. Meest on peetud lähiminevikus üheks paljulubavaimaks mängujuhiks, kes pärjati kolledžijalgpallis rohkete individuaalsete auhindadega, 2011. aastal kõige krooniks ka parimale mängijale ette nähtud Heismani karikaga. Aasta hiljem osutus ta ala unelmateliiga NFLi draft’is teiseks valikuks.

Paraku on Griffini NFLi karjääri saatnud rohked vigastused ning tänavu märtsis otsustas Cleveland Browns mängujuhiga lepingu lõpetada. Sestap ei rassigi Griffin praegu NFLis, vaid sai koos oma kergejõustiklasest kihlatu Grete Šadeiko ja kahekuuse tütre Gloriaga Eestisse põigata.

Motivatsioon laes

Tartu Titansi mänedžer Allan Roio tõdeski, et sellise kaliibriga mängumehe sai trenni kutsuda ühelt poolt tänu eestlannast elukaaslasele ning teisalt poolt «tänu» Floridat raputanud orkaan Irmale, mis noored oma kodulinnast Miamist ajutiselt lahkuma sundis. Pisut suhtlemist ning mees oligi teisipäeva õhtul Tamme staadionil kohal. «Mõlemad olid väga positiivselt üllatunud, kui kuulsid, et ka Eestis tema alaga tegeletakse,» märkis Roio.

Griffini visiidist teadsid vaid Roio ning klubi president Arvi Jentson, mängijatele tuli see aga täieliku üllatusena. «Mõnel lõi ikka käe värisema, kui Griffiniga tervitati,» muheles Roio ning Titansi peatreener Priit Tõnisson lisas, et võttis mõnda aega, et asi päriselt kohale jõuaks.

«Aga treening oli muidugi teine tera, meestel oli indu palju rohkem kui tavaliselt,» tõdes Tõnisson.

Robert Griffin tegi kaasa peaaegu kogu kahetunnise treeningu, samas otsesesse kontakti ta Titansi mängijatega ei läinud. Olles ise mängujuht, kelle ülesanne on pall liikuma panna, jagas ta ennekõike õpetussõnu ründeliini mängijatele, eriti püüdjatele.

Muhe mees

Titansi mängujuht Ingemar Küüner täpsustas, et liiga palju Griffin mehi siiski ei juhendanud, pigem keskendus ta ergutamisele ning harjutuste sooritamisele. Aga et tegemist on ala tippmehega, paistis igast liigutusest. «Näiteks tema vise on ikka võimas, täitsa teisest maailmast,» nentis ta.

Roio, Tõnisson ja Küüner tõdesid kui ühest suust, et inimesena on Griffin väga sõbralik ja muhe ning mingist staaritsemisest polnud juttugi. «Super inimene, suhtlesime temaga nii, nagu tunneks üksteist juba aastaid,» ütles Roio. Priit Tõnisson lisas, et Griffin oli väga avatud ja vastas lahkelt kõigile küsimustele.

NFLi staari visiit tuli Titansile parimal võimalikul ajal, sest juba laupäeval seisab meeskonnal ees Monte Clark Cupi finaal Minski Zubrsi vastu, kellele hooaja avamängus jäädi alla. «Oleme valmis ja teisipäeval saime lisaks ikka väga võimsa motivatsioonilaengu,» teatas Ingemar Küüner enesekindlalt.

Robert Griffin III

  • Sündinud 1990. aastal Jaapanis.
  • Klubid NFLis:
    2012–2015 Washington Redskins
    2016 – Cleveland Browns
  • NFLi parim uustulnuk (ründemängus) 2012.
  • Valiti 2012. aasta NFLi tähtede mängule.         
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles