Tudengid hõõruvad sügispäevade soojenduseks hambaharjadega Raeplatsi läikima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeplatsi tänavakivid - või vähemalt osa neist - saavad reedel värskema ilme.
Raeplatsi tänavakivid - või vähemalt osa neist - saavad reedel värskema ilme. Foto: Margus Ansu

Järgmisel nädalal vallutab Tartu sügisene tudengipäevade festival, mis toob oma mitmekesise programmiga toast välja tuhanded üliõpilasi. Et festivalile hea hoog sisse saada, toimub 15. septembril Raekoja platsil festivali soojendusüritus «Hõõrume lahti!»

Kurioosse pealkirja taga peitub tudengite siiras soov puhtaks pesta Tartu linna süda – Raekoja plats, ja seda hambaharjadega. Selleks ei ole huvilistel vaja teha muud, kui kodust kaasa haarata vana hambahari ning tulla 15. septembril kell 16 Raekoja platsile, et osa saada selle ühisest pesemisest ja mustuse lahti hõõrumisest.

Kui kodus vana hambaharja ei ole, antakse osalejatele kohapeal kasutada puhastamiseks mõeldud hambaharjad, mille saab pärast edasise puhastamise tarbeks endale jätta. 

Ürituse idee on see, et iga osaleja saab  munakivi, mille puhtaks küürimise eest peab ta hoolitsema. Samuti on eesmärk suurendada teadlikkust hammaste hügieenist – hambaharja peaks vahetama iga kolme kuu tagant.

Seega võib iga osaline ürituselt lahkuda hea tundega, et on teinud midagi positiivset oma kodulinna jaoks ning samas on saanud ka lükke selleks, et kasutada uut hambaharja – osaleja, kes puhastab kivi oma isikliku vana hambaharjaga, võib soovi korral pärast kivi puhastamist saada kingituseks ka uhiuue hambaharja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles