Kaheksa kuuga laekus Tartu eelarvesse üle 100 miljoni euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Selle aasta kaheksa kuuga on laekunud Tartu linna eelarvesse tuludena 102 miljonit eurot, mis moodustab 68 protsenti tulude eelarvest. 

Põhitegevuse tulu laekus 95,2 miljonit eurot ehk 72% eelarvest. Tartu linna suurim tuluallikas on üksikisiku tulumaks, mis moodustab üldjuhul ligi poole põhitegevuse tulust. Füüsilise isiku tulumaksu laekus 46,7 miljonit eurot ehk 68% eelarvest. Maksutulu kokku laekus 48,1 miljonit eurot ehk 68% eelarvest. Lisaks tulumaksule laekus eelarvesse veel maamaks ning kohalikest maksudest reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks ning parkimistasu.

Põhitegevuse toetusi laekus 33 miljonit eurot ehk 84% eelarvest. Suur eelarve täitmine tuleneb osade riigieelarvest laekuvate summade avansilisest ettemaksest. Kaupade ja teenuste müügist saadi 10,9 miljonit eurot ehk 64% eelarvest. Muud tulu laekus 3,3 miljonit eurot, millest põhiosa moodustasid riigilt hariduslike erivajadustega laste koolide tegevuskulude hüvitamiseks saadud vahendid.

Põhitegevuse kulu moodustas 78,6 miljonit eurot ehk 64% eelarvest. Suurimad väljaminekud (üle poole põhitegevuse kulust) on olnud hariduse valdkonnas. Tööjõukulu on olnud 39,5 miljonit eurot (sh töötasud 29,3 miljonit eurot), majandamiskulu 27,8 miljonit eurot ning toetusi on antud 11,2 miljonit eurot. Põhitegevuse tulem ehk põhitegevuse tulu ja põhitegevuse kulu vahe oli 16,7 miljonit eurot.

Investeerimistegevuse tulem ehk investeerimistegevuse tulu ja investeerimistegevuse kulu vahe oli -9,9 miljonit eurot. Tulu laekus 6,8 miljonit eurot ehk 37% eelarvest. Investeeritud on 16,7 miljonit eurot ehk 42% eelarvest. Suurimad investeerimisobjektid on olnud Pepleri 1a uus lasteaed (2,1 miljonit eurot), Rõõmupesa lasteaed (endine Kesklinna lastekeskus, 1,9 miljonit), Turu jalakäijate sild - Annelinn - Nõlvaku kergliiklustee (1,5 miljonit) ning Tartu idaringtee (1,5 miljonit eurot).

2017. aasta tulu on olnud 6,8 miljonit eurot suurem kui kulu. Kuu lõpu seisuga oli linna raha jääk 12 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles