Fotouudis: põllumajandusmuuseumi täkuke sai särava nime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti põllumajandusmuuseumis tähistati täna vanavanemate päeva. Selle alguses sai endale nime muuseumi Eesti tõugu varss, kes nägi ilmavalgust 27. augustil.

Väiksele täkupoisile said nime pakkuda kõik soovijad, kuid tingimuseks oli, et kuna varsa isa nimi on Raksel, siis pidi ka pakutav nimi algama r-tähega.

Kokku laekus inimestelt 135 nimepakkumist, lõpuks osutus valituks Pärnumaa naise Siret Tammekännu pakutud nimi Rukkikuld. Nimepakkumise selgituseks kirjutas ristiema, et see nimi sobiks hästi augustikuul rukkilõikuse ajal sündinud varsale.

Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild lisas omalt poolt, et kuna muuseum kasvatab ka ise rukkist ning osaleb projektis «100 rukkipõldu. Miljon rukkileiba,» siis on Rukkikuld muuseumis sündinud täkule just sobilik nimi.

Mitu korda pakuti täkule nimeks näiteks Raju, Ramses, Roi, Rasmus, Reno, Ragnar, Rindo, Rondo, Robi, Ruudi, Rudolf ja Reevo.

Merli Sild lisas, et muuseumilt saab eraldi preemia Tartu Sassi lasteaia Sipsikute rühm, kust laekus muuseumile 18 nimepakkumist. Väikestele sipsikutele teeb muuseum välja ponisõidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles