Keskerakonna petunimekirja sattunud vanaproua: Ma ei näinud seda avaldust lugedagi, kuhu allkirja panin (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandideerimisavaldus. Foto on illustreeriv.
Kandideerimisavaldus. Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

82-aastane Kambja proua Silvia Zeigo ei jõudnud ära imestada, kui kuulis, et ta kandideerib kohalike omavalitsuste valimisel Keskerakonna nimekirjas Kambja vallavolikokku.

«Ma mõtlesin, et püha jumal. Olen 82-aastane, kuhu ma enam kandideerin?» oli Kambja elanik Silvia Zeigo hämmeldunud, kui kuulis, et tema kandideerimisavaldus oli jõudnud valimiskomisjoni registreerimiseks.

Zeigo meenutas, et oli mõnda aega tagasi Kambja eakate päevakeskuses peetud koosviibimisel mingile paberile küll allkirja pannud. «Me olime seal viiekesi. Kõik minuealised prouad. Ühtäkki pisteti paberid pihku, et me alla kirjutaksime,» meenutas Zeigo.

«Mul polnud prillegi kaasas, seega ma ei näinud lugedagi, mis seal kirjas oli. Minust aasta vanema Lilli Riivesi eest, kes ka sinna nimekirja sattus, pani allkirja keegi teine, sest ka tal polnud prille ja ta ise ei kirjutanud alla,» märkis Zeigo.

Seda, kes eakatelt prouadelt Kambjas allkirju kogus, ei julenud Zeigo öelda. «Sellest tuleb muidu suur pahandus, kui ma selle nime välja ütlen,» jättis Zeigo allkirjade koguja nime enda teada.

Kui Tartu Postmehe reporter küsis proualt, kas kohal oli petuskeemiga seostatud Peeter Ernits, jäi Zeigo vait ning sõnas pärast pausi, et ei kinnita, ega lükka ümber.

Kohe kui Silvia Zeigo kuulis, et on sattunud Keskerakonna kandideerimisnimekirja, palus ta end sealt maha võtta. «Avalduse rebisin kohe puruks, kui selle tagasi sain,» sõnas ta. Tema andmeil on ka kõik prouad, kes tol korral Kambja päevakeskuses tundmatule avaldusele allkirja panid, enda avaldused tagasi võtnud.

«Eks ta üks vanainimese rumalus oli, et sel viisil end petta lasin. Mu vanem poeg koguaeg rõhutab, et loe ikka läbi, millele alla kirjutad, kuid nüüd tõmmati mind ikka liistule,» raputas eakas proua endale tuhka pähe.

Tarmukas proua sõnas, et ta selle vahejuhtumi pärast vihane pole. «Aga naerma ajab küll iga kord, kui meenub, et oleksin äärepealt valimistel kandideerinud,» jäi proua positiivseks.

Zeigo on ka väga tänulik asjalikele ametnikele, kes otsustasid kontrollida, kas kandideerimise avaldus ikka vett peab.
 

Tartu Postimees proovis Peeter Ernitsat ka kommentaaride saamiseks telefonitsi tabada, kuid Ernits pole seni telefonile vastanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles