Väärikate ülikooli esimese loengu peab president

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli väärikate ülikool alustab uut õppeaastat reedel, 8. septembril. Sel puhul peab president Kersti Kaljulaid Vanemuise 46 ringauditooriumis kell 14.30 programmi avaloengu.

Õppetööd väärikate ülikoolis alustab tänavu üle 2000 õppija üle Eesti, teatas ülikooli pressiesindaja. Väärikate ülikooli sünnilinnas Pärnus on avaloeng kavas 20. septembril ning Tallinnas algavad õppeaasta esimesed loengud 19. septembril (venekeelne programm) ja 26. septembril (eestikeelne programm). Veel 28. septembril alustab õpe Türil ning Kuressaares 5. oktoobril. Lisaks korraldatakse väärikate ülikooli programmi Türil, Narvas, Valgas ja Keilas.

Tartu ülikooli väärikate ülikooli pikaaegse projektijuhi Karmel Talli sõnul on nõutumad loengud ja lektorid aastate jooksul olnud tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes piirkondades korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursusi, õpitubasid ja väljasõite.

Väärikate ülikooli programmidega on oodatud liituma nii varasemad osalejad kui ka uued huvilised. Eeltingimusi peale vanuse üle 50 aasta (Tallinnas üle 60) ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles