Noored sõudjad näitasid tiitlivõistlustel sisu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medalimehed Kermo Randmäe (vasakult), Joonatan Kama, Karl August Ruusalepp ja Ander Koppel.
Medalimehed Kermo Randmäe (vasakult), Joonatan Kama, Karl August Ruusalepp ja Ander Koppel. Foto: Priit Purge

Nädalavahetusel Poolas Kruszwica linnas peetud alla 23-aastaste sõudjate Euroopa meistrivõistlustel võitis üllatuslikult hõbemedali Eesti paarisaeruline neljapaat. Veel hiljaaegu oli nelik kimpus võistlustele pääsemise normi täitmisega.

Paatkonda kuulusid Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi sõudjad Karl August Ruusalepp ja Joonatan Kama, Ander Koppel Pärnu Kalevi sõudekeskusest ning Kermo Randmäe Viljandi sõudeklubist, teatas Eesti Sõudeliit. Võistluste norm õnnestus ära sõuda paar nädalat enne suurvõistlusi, kuid medalitele mõelda tundus sel hetkel utoopiline.

Nädal enne starti asus noormehi juhendama Eesti meeste koondise peatreener Matti Killing, kes pani kvarteti korralikult koos tööle. Nii suutsid nad oma potentsiaali realiseerida täpselt õigel hetkel ehk tiitlivõistlustel.

Ajaga 6:37,09 õnnestus neil finaalis napilt edestada Saksamaa koondist, kes tuli pronksile. Austria nelik oli sel korral alistamiseks liiga võimas. Kuldmedal võideti ajaga 6:30,52.

Tartlastest startis tiitlivõistlustel veel Andres Nöps ja seda kergkaalu ühepaadis. Aeg 8:04,57 tõi talle 13. koha. Euroopa meistritiitli võitis selles klassis Jan Cincibuch Tšehhimaalt ajaga 7:44,38. Ühepaadil käis võistlemas ka narvalanna Uljana Borodatšova, kes võitis lõpptulemusena üheksanda koha.

Finaali pürgis veel teinegi Eesti paarisaerunelik koosseisus Marko Laius, Rain Harjus, Mihhail Kuštein ja Johann Poolak. Pärnu SK Kalevi ja Narva klubi sõudjate baasilt moodustatud tavakaalu paatkond jõudis välja A-finaali ja finišeerus kuuendana ajaga 6:20,41. Euroopa meistriks krooniti 6:09,27ga Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles