Tervishoiu kõrgkool sai ainulaadse õppevahendi

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu tervishoiu kõrgkool tutvustas eile kõrgkooli õppejõududele uut anatoomilist lauda, millest hakkavad kasu saama eelkõige radioloogia ja füsioteraapia õppekava õpilased.

Tervishoiu kõrgkooli õppeprorektor Kersti Viitkar rääkis, et uus tehnoloogiline õppevahend on mõeldud kõrgkooli õppetöö kvaliteedi parandamiseks.

Laud jõudis Viitkari sõnul kool juba paar nädalat tagasi, aga eile avasid nad selle esimest korda ja toimus õppejõudude koolitus. Ta ütles, et kuna neil on radioloogiatehniku ja füsioterapeudi õppekava, kus on väga oluline inimese anatoomia tundmine, siis see õppevahend annab võimaluse täpsemalt ja detailsemalt õppida seda, mis nende õppekavas vaja on. «Ta pakub senisest oluliselt suuremaid võimalusi, aga eeskätt nendel kahel õppekaval,» sõnas Viitkar.

Viitkari sõnul hakkavad nad seda lauda kasutama kindlasti seminaride-praktikumide läbiviimisel, kus on väiksem rühm üliõpilasi, kuid kõigepealt õpivad nad selle ise õppejõududega selgeks. «Selle kasutusvõimalused on tegelikult tohutult suured. Eks me ajaga areneme ja kasutame neid ka järjest rohkem,» rääkis ta.

Selle kasutusvõimalused on tegelikult tohutult suured, ütles tervishoiu kõrgkooli õppeprorektor Kersti Viitkar.

Õppevahendi abil on võimalik saada anatoomia ja füsioloogia õpetamiseks tõetruu pilt inimkehast tervikuna, selle elundsüsteemidest ja üksikutest organitest. Tekkivat kujutist saab kuvada kihtidena, seda lõikuda ja vaadelda erinevast suunast. Samuti leiab anatoomiline laud kasutust embrüoloogia, histoloogia ja patoloogia õpetamisel.

Viitkari sõul hakkavad tervishoiu kõrgkooli õpilased seda kasutama juba algaval õppeaastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles