Vanemuise hooaja avaüritused vältavad terve kuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembri esimeses pooles mängib Vanemuine Toomemäel vanas anatoomikumis näidendit Georg Friedrich Parrotist.
Septembri esimeses pooles mängib Vanemuine Toomemäel vanas anatoomikumis näidendit Georg Friedrich Parrotist. Foto: Margus Ansu

Vanemuise teater alustab 2. septembril oma 148. hooaega. Tähtsaid sündmusi on septembris nii palju, et hooaja avamine vältab terve kuu - toimub mitu esietendust, osaletakse draamafestivalil ja mitmetes koostööprojektides ning lõpeb kaks suve kestnud Vanemuise suure maja renoveerimine. 

2. septembril keskpäeval esietendub Sadamateatris tantsulavastus lastele – Eno Raua raamatul põhinev «Naksitrallid» (lavastajad Janek Savolainen ja Katrin Pärn).

Sama päeva õhtul kell 19 toimub Vanemuise väikeses majas hooaja avaetendus «Hedda Gabler», mille eel algusega kell 18 tutvustavad dramaturgid uut hooaega.

Festivalil D.R.A.A.M.A osalevad 5.-6. septembril lavastus «Vaim masinas. G. F. Parrot» ja 8.-9. septembril Reimo Sagori monolavastus «AK47».

15. septembril avavad kontserdihooaja Vanemuise sümfooniaorkester ja Vanemuise kontserdimaja. Avakontserdid toimuvad 15. septembril Tartus, 16. septembril Jõhvis ja 17. septembril Tallinnas.

29. septembril kell 19 esietendub Vanemuise teatri ja STLi EV100 teatrisarja «Sajandi lugu» raames sündinud koostööprojekt «Rännakud. Maarjamaa laulud» (lavastaja Tiit Palu) Vanemuise väikeses majas.

28. septembril toimub Vanemuise suure maja ametlik avamine peale mitu suve kestnud remonti. 30. septembril avatakse suur maja pidulikult publikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles