Tanel Tein: Rocki võidus pole kahtlust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein.
Tanel Tein. Foto: Raigo Pajula

Endine TÜ/Rocki korvpallimeeskonna kapten Tanel Tein lubas Tartu Postimehele anda lühiintervjuu enne iga Rocki play-off-mängu korvpalli Eesti meistriliigas kuni finaalide lõpuni välja. Poolfinaalseerias prognoosib ta Rocki võitu.


Täna algavad Eesti meistriliiga poolfinaalid. TTÜ/Kalev on põhihooajal kaks korda suutnud Rocki ka hammustada. Kui pingeliseks võib poolfinaalseeria kujuneda?

Ma arvan, et Rock võidab, selles ei ole kahtlust. Aga kui põhihooajal ikkagi mitte üks, vaid koguni kaks korda kaotati, võib juhtuda, et TTÜ saab ka ühe mängu kätte. Aga ei pruugi, arvan, et Rock on ikka korralikult valmistunud.

Pluss meile on see, et viga saanud Vallo Allingu ja Silver Leppik on terved. Ka Marek Doronin ja Callistus Eziukwu treenivad.

Kui mõlemad võistkonnad on parimas rivistuses, ei tohiks meil probleeme olla. Kui Rocki paranenud meestel mingeid tagasilööke tuleb, võib seeria ka teisipidi pöörduda. Peaasi, et mängijad ise midagi üle ei mõtle.

Sel ajal, kui TTÜ/Kalev veerandfinaale mängis, oli Rockil pikem mängupaus. Oldi küll Käärikul laagris ja peeti kontrollmäng Riia Baronsiga, ent TTÜ peatreeneri Üllar Kerde sõnul võib Rock siiski mänguliselt roostes olla.

Võit Baronsi üle võib vastupidi positiivsust juurde süstida. Samas ei olnud Rock seal jällegi täiskoosseisus. Kõik oleneb esimesest mängust ja esimestest minutitest, kuidas asjad õnnestuvad.

Esimene mäng on aga kodus. Tavaliselt on pärast Kääriku laagrit Rockil esimesed mängud alati õnnestunud. Oma mäletamist mööda oli tunne alati väga hea. Treenerid on teinud kõik vajaliku ja mängijad on alati play-off'iks hästi valmis olnud.

Millega olete ise viimasel ajal tegelenud? Kas mängueelsed videoülevaated teile kuuluvas Zaalis jätkuvad?

Tööd olen teinud. Videoanalüüsid Zaalis jätkuvad. Järgmine on kolmapäeval kell 17.30. Seekord väikese mööndusega – kuna on Eesti mängud, siis on rohkem suunatud Rocki poolehoidjaile, et ei tuldaks salanõu kuulama.

Analüüs pole väga detailne, räägitakse rohkem individuaalsemalt – kuidas ollakse valmis.

Tuleb ka mängu üldanalüüs ja vastaste analüüs, aga suunda oleme natuke muutnud tänu Eesti meistrivõistlustele. Seltskond on valitum. Vaevalt ka TTÜ abitreenerid sinna istuma tulevad, ja me ei saa neid ka sinna lasta. Rocki toetajad on aga kõik oodatud – lipud kaasa ja kohale ja siis otse mängule.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles