Näitus läheb reaalsusest kaugemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Toom, ofset-lito.
Kadri Toom, ofset-lito. Foto: Repro

Sel neljapäeval kell 18 avatakse Tartu kunstimaja suures ja väikeses saalis  meie kaasaegsete Eesti graafikute rühmanäitus «Teispool reaalsust».

Küberpungi isa William Gibson on öelnud: «Tulevik on juba siin.» Kunstnikuna on igaühel võimalus genereerida erinevaid tajumehhanisme: luua ülleküllastatud informatsioonist korrastatud isiklikke süsteeme või vastupidi, materialiseerida ulmelised ideed konkreetses aegruumis. 

Tehnoloogilisel ajastul elame millegi tundmatu, naudingu ja ebamugavustunde vahepeal. Kui näiliselt on üksindus muutunud võimatuks (elektrooniliste vahendite abil oleme pidevalt millegagi või kellegagi kontaktis), siis võib-olla on maailm endiselt viirastuslik paratamatus, mille kesta all võib leida erinevaid kihistusi.

Näitus loob võimaluse avastada seda «maailma» nüüdisgraafika vaatenurgast, mis tihtilugu lammutab visuaalse terviku erinevateks tasanditeks, et seda siis uuesti kokku panna või jätta meelega düsfunktsionaalseks. Näitus ei lähtu konkreetsetest tehnikapõhistest raamidest ning jätab vabaduse avardada kahetasandilisi graafilisi tasandeid erinevate dimensioonidega.

17. septembrini avatuks jääval näitusel saab nautida Britta Benno, Gudrun Heamägi, Kalli Kalde, Lauri Koppeli, Ove Maidla, Ede Raadiku, Lilli-Krõõt Repnau, Helen Tago ja Kadri Toomi loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles