Korduvalt juhilubadeta ringi paarutanud mees peab vähemalt kümme kuud trellide taga veetma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Egert Kamenik

Tartu maakohus võttis esmaspäeval vahi alla 46-aastase mehe, keda on kohus selle aasta augustis sõiduauto juhtimisõiguseta juhtimise eest mitu korda karistanud.

Kahtlustuse kohaselt juhtis mees 19. augustil kella nelja paiku pärastlõunal Tartu maakonnas Ülenurme vallas sõidukit Mazda, omamata selleks vastava kategooria juhiluba. Samuti on meest kohus karistanud 17. juunil ning 5. ja 12. augustil toime pandud sõiduki juhtimisõiguseta juhtimise eest.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Jüri Vissaku sõnul ei ole mehele seni mõistetud karistused tema käitumist muutnud. «Kuigi vähem kui kuu aja jooksul on teda karistatud kahel korral, ei ole mõistetud karistused olnud piisavad, et mees neist omad järeldused teinud oleks,» ütles Vissak.

«Kuna ta jätkas kõigele vaatamata ja juhtimisõigust omamata mootorsõiduki juhtimist, oli oluline ta teiste liiklejate turvalisust arvesse võttes kuni kohtuotsuste jõustumiseni vabadusest kõrvaldada,» lisas prokurör.

Seni kahe augustikuus tehtud kohtuotsuse tulemusel peab juhtimisõiguseta mees kandma kümnekuulise reaalse vangistuse, millele omakorda liidetakse süüdimõistva kohtuotsuse korral karistus uue toimepandud kuriteo eest.

Kohtueelset menetlust toimetas Lõuna prefektuur Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles