Tugev vihmasadu tegi Tartu rulluisusprindile kiire lõpu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulluisusprindi meeste esikolmik.
Rulluisusprindi meeste esikolmik. Foto: Tarmo Haud

Tartu rulluisumaratonil peetud rulluisusprint tuli otsustavate sõitude alates katkestada, sest Taaralinna jõudnud vihm ja äike muutnuks võistluse liiga ohtlikuks. Nii tuli paremusjärjestus paika panna eelsõitude tulemuste põhjal.

Tänavu võisteldi esimest korda 600-meetrise distantsi asemel põnevas ja kiires 100 meetri sprindis. Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut lätlane Roberts Pundurs (aeg 11,068), kes edestas kohalikke välejalgu Mart Markust ja Marten Liivi ligi kuue kümnendikuga.

Naiste konkurentsis oli taas stardis viimasel kolmel aastal Tartu rulluisusprindil triumfeerinud Enel Kõrva, kes oli ka eelsõidus kiireim (aeg 12,644), edestades venelannat Julia Barakovat (+0,653) ja Elizabeth Jõgit (+0,721).

Rahvasprintides olid kvalifikatsioonis väledaimad lätlased: meeste seas Arvis Miezitis (12,197) ja naistest Signe Malnaca (13,724).

Juba varem võistluse ajaks prognoositud tugev vihm jõudis Tartusse kohale väljalangemissõitude alguses. Sprinterite ja žürii ühise arutelu tulemusena otsustatigi võistlusele joon alla tõmmata ning autasustamine teha eelsõitude tulemuste põhjal.

«Mitte ühtegi rulluisusprinti ei peeta märgades oludes, sest see on liiga ohtlik. Paar sportlast oleksid tahtnud märjal asfaldil jätkata, kuid enamik siiski mitte. Homme on ju sportlastel veel pikk sõit ees,» kommenteeris otsust võistluse peakohtunik Robert Peets.

7. Tartu rulluisusprindil osales 48 rulluisutajat. Homme leiab aset 11. Tartu rulluisumaraton, 42 kilomeetri pikkuse põhidistantsi start on kell 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles