Fotouudis: suudlevad tudengid jäid vihmavarjuta (3)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlevate tudengite purskkaev. Selle autoriteks on skulptor Mati Karmin ja arhitekt Tiit Trummal.
Suudlevate tudengite purskkaev. Selle autoriteks on skulptor Mati Karmin ja arhitekt Tiit Trummal. Foto: Margus Ansu

Eile monteerisid töömehed Tartu ühelt sümbolilt, Raekoja platsil paiknevalt Suudlevate tudengite purskkaevult küljest vihmavarju. Millal skulptuur oma täiusliku kuju tagasi saab, pole hetkel veel täpselt teada.

Tartu linnavarade osakonna majandamisteenistuse vanemspetsialist Marje Kibal selgitas, et vihmavari võetakse purskkaevult korraks küljest peaaegu igal aastal, sest düüsid, läbi mille varjust vett tuleb, kipuvad umbe minema ning neid on tarvis puhastada.

See on üldiselt kiire töö ning juba täna pidanuks asi tehtud olema, kuid selgus, et rike on ka pumbasüsteemi mootoris. Millal see korda saab või ehk tuleb tellida hoopis uus mootor, peaks selguma tänase päeva jooksul.

Suudlevate tudengite purskkkaevu autoriteks on skulptor Mati Karmin ja arhitekt Tiit Trummal.  Purskkaev avati 1998. aasta 1. septembril.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles