Ministeerium tänas ja tunnustas Euroopa parimat õpilasfirmat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonatan Oras (vasakult), Kevin Reisenbuk ja Kris-Robin Sirge. Pildilt puudub Sandra Võsaste.
Joonatan Oras (vasakult), Kevin Reisenbuk ja Kris-Robin Sirge. Pildilt puudub Sandra Võsaste. Foto: Margus Ansu

Hiljuti Euroopa parima õpilasfirma tiitli pälvinud Festera noored käisid täna Tartus haridus- ja teadusministeeriumis vastuvõtul, kus tutvustasid võidu toonud innovaatilist prügikasti ning rääkisid lähemalt Brüsselis läbitud võistlustulest ja saadud kogemustest. Õpilasi tänas ja tunnustas kantsler Tea Varrak.

Hugo Treffneri gümnaasiumi ettevõte Festera saavutas võidu 36 riigi tihedas konkurentsis, õpilasfirmat esindasid Kevin Reisenbuk, Sandra Võsaste, Joonatan Oras ja Kris-Robin Sirge.

Kantsler Tea Varrak märkis, et Eesti noorte silmapaistva saavutuse taga on mitte ainult väga hea idee, vaid ka julgus ja sihikindlus selle elluviimisel. «Festera on esitlenud Eestit Euroopas kui edukat, kiiresti arenevat ja tugeva haridussüsteemiga riiki. Festera näitas, kui taibukad ja ettevõtlikud on meie õpilased,» tunnustas Varrak.

Festera toodab prügikaste, milles saab lihtsalt, mugavalt ja lõhnavabalt lagundada oma biojäätmeid kasvõi koduköögis. Kahe kuuga tekib toidujäätmetest väärtuslik huumus, mida saab kasutada näiteks ürtide kasvatamiseks. Toote väljatöötamisel tegi õpilasfirma tihedat koostööd maaülikooli ja paljude teiste partneritega.

Õpilasi juhendas Hugo Treffneri gümnaasiumi õpetaja Ülle Seevri ning rahvusvaheliseks võistluseks valmistas ette Junior Acievement Eesti meeskond koosseisus Epp Vodja, Kersti Loor ja Madis Vodja.

Oluline panus õpilasfirmade arendamisse on haridus- ja teadusministeeriumi ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe arendamise programmil. Ligi kaks aastat tagasi käivitatud programmi eesmärk on edendada ettevõtlusõpet nii üld-, kutse- kui kõrghariduses.

Õppijates kujundatakse ettevõtlikku hoiakut, arendatakse ettevõtluse alaseid teadmisi ja oskusi ning aidatakse seeläbi kaasa koolilõpetajate konkurentsivõime kasvule tööturul. Koostöö nii Junior Achievement Eestiga kui programmi teiste partneritega on hakanud vilja kandma - koolide huvi ettevõtlusõppe vastu üha kasvab ja ettevõtlusõpe jõuab järjest suurema hulga õpilasteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles