Galerii ja video: Tartu Postimees tegi heategevuslikus pallilahingus spordimuuseumil selja prügiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum korraldab koostöös Eesti Agrenska Fondiga heategevuslikku võistlussarja, kus kutsub igal nädalal ühe Tartus tegutseva ettevõtte või asutuse oma majja inimlauajalgpalli mängima.

Tartu Postimehe toimetus võttis väljakutse vastu sel kolmapäeval. Varem olid seda teinud Tartu linnajuhid, Tartuffi filmifestivali eestvedajad, jalgpalliklubi Tammeka mängumehed ning hansapäevade korraldajad.

Senistes mängudes vaid võite tunnistanud võõrustajad pidid seekord vastu võtma valusa kaotuse 1:2.

Mõlemapoolsete võimalustega kohtumises haaras eduseisu Tartu Postimees, kui suurepärase pealöögiga avas mänguskoori suvereporter Kelly Kukin. Seejärel õnnestus muuseumil tänu oma direktori Siim Randoja löögile viigistada, ent teisel poolajal näitas Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba, mis masti mehega tegu on, kui punase poroloonpalli vastaste kaitsemängija abiga võõrustajate puuri toimetas.

Ajakirjanike kaitseliin eesotsas ennastsalgavalt iga palli pärast võidelnud Eili Arulaga suutis eduseisu hoida ja muuseumi esimene kaotus saigi ajalooliseks tõsiasjaks.

Lisaks Rabale, Kukinile ja Arulale kaitsesid Tartu Postimehe värve Kristel Kaljuvee ja Kaspar Koort.

Muuseumi kastaneid püüdsid direktori kõrval tulest välja tuua Rait Männik, Kalle Voolaid, Luize-Ingrid Klimova ja Urmet Paloveer.

Inimlauajalgpalli kummaski võistkonnas saab kaasa mängida 4–6 inimest. Kahe poolajaga kohtumine kestab kokku kümme minutit. Tegemist on tavalisele lauajalgpallile sarnaneva mänguga, ent selle plats on kordades suurem ning sellel taovad plastmassist figuuride asemel pehmet palli päris inimesed.

Meelelahutusliku vahepala pakkumise kõrval on sarja laiem eesmärk heategevuslikku laadi. Nimelt juhitakse jalgpallilahingutega tähelepanu peredele, kus kasvab puudega laps või lapsed. Spordimuuseum soovib, et ühiskond õpiks selliste perekondade muresid senisest paremini teadvustama. Et inimlauajalgpall on mäng, kus osalejate liikumine on piiratud, sobib see hästi just puudega laste probleemidele tähelepanu tõmbamiseks.

Väljakutsutavad võivad endaga kaasa tuua mõne spordivahendi, mis leiab kasutust Tammistu perekeskuses.

Agrenska fondi kohta saab lähemalt lugeda veebilehelt www.agrenska.ee. Ulata sinagi võimalusel abikäsi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles