Maanteel uidanud hobune leidis õnnetu otsa (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune. Pilt on illustratiivne ja antud suksu pole Põlvamaal juhtunud õnnetusega seotud.
Hobune. Pilt on illustratiivne ja antud suksu pole Põlvamaal juhtunud õnnetusega seotud. Foto: Urmas Luik

Reede südaööl sai häirekeskus teate, et Põlvamaal Ahja vallas juhtus liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku teel liikunud omanikuta hobune ja sõiduauto Mercedes. 

Auto roolis olnud 62-aastase mehe sõnul ei märganud ta vastutuleva auto tulede vihus omapäi maanteel uitavat ratsut, mistõttu sõitis ta talle otsa. Suur loom sai õnnetuses sedavõrd raskelt viga, et tema elu päästa ei õnnestunud.

Masina roolis olnud mees olin kaine, omas juhtimisõigust ja tema õnnetuses viga ei saanud.

Õige pea saabus õnnetuspaigale ka hukkunud looma omanik, kelle sõnutsi oli ta oma lemmikuga mõned tunnid varasemalt ratsutamas käinud, ent hobuselt kukkunud. Omanikust vabanenud ratsu traavis seepeale omateed ning omanikul teda enne traagilist õnnetust kahjuks tabada ei õnnestunud.

Päästjad puhastasid avariipaigas tee ning omanik korraldas oma hukkunud looma ära toimetamise avariipaigalt.

Paraku ei olnud see loomaga liiklusõnnetus sel nädalavahetusel ainuke, kus neljakäpaline isend raskele rauast ratsule alla vanduma pidi. Lõuna-Eesti teedel on juhtunud viimastel päevadel teisigi liiklusõnnetusi, kus nii rebane, kährik kui ka metskits kokkupõrkes autoga elu kaotasid.

Kuigi metsloomaga kokkupõrke vältimiseks ei ole paraku ühtegi head ja kindlat retsepti, tuletab politsei siiski meelde, et sõidukijuhid peavad olema eriti tähelepanelikud kohtades, mis on metsloomade hoiatusmärgiga tähistatud. See tähendab, et sõidukiirust võiks alandada. Nii jõuab looma märganuna veel talle reageerida ja pidurdada, kuid alati ei pruugi sest sellises ootamatus olukorras abi olla.

Suurem võimalus metskitse kohtamiseks maanteel on õhtust südaööni või siis hommikul päiksetõusust keskhommikuni. Arvestada võiks sellegagi, et kui tee kõrval üht looma näete, tasuks juba hoogu maha võtta. Karjas võib olla hulk loomi ning jälgides ühe tegevust ei pruugi te märgata, et hoopis mõni teine peidusolevatest teele on jooksmas.

Sage viga on, et kui loom jõuab auto ees tee ületada, annab juht signaali, loom ehmub ning püüab põgeneda. Kusjuures kõige turvalisemaks peab ta rada, mida mööda tuli ehk teisisõnu, ta võib tagasi auto ette joosta.

Hukkunud ulukitest tuleb teatada keskkonnainspektsiooni telefonil 1313. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles