Fotod: tõelises tagahoovis lainetab haisev mülgas

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lina 6 tagahoov.
Lina 6 tagahoov. Foto: Kaspar Koort

Sel suvel mängib Emajõe suveteater Tartu kesklinna vahetus läheduses, Lina ja Aleksandri tänavate nurgal Oskar Lutsu loomingust inspiratsiooni saanud lavastust «Tagahoovish». Asukoha valikuga on teater pannud tõeliselt täkkesse, kuna Lina tänava kvartal, kus ammustel aegadel tegutses nakkushaigla, annab agulimiljööd suurepäraselt edasi.

Kui Lina 7 maja, mille hoovis teatrit tehakse, läheb peagi lammutamisele, siis ümbritsevad hooned – mis näevad küll üsna väsinud välja – on veel üsna elamiskõlbulikud ja kinnisvaraportaalidest leiab mitmeid kuulutusi, kus majade kortereid välja üüritakse.

Neist majadest suurim on Lina 6, endise nakkushaigla peahoone, mis paikneb «Tagahoovish» tegevuspaigast mõnekümne meetri kaugusel. Ning selle maja tagant võib leida veel eriti ehedat, rammusalt haisvat agulit. Nimelt lainetab seal akende all reoveemülgas, kus tähelepanelik vaatleja võib näha hulpimas igasugust põnevat kraami alates vanadest saabastest kuni katkise aiamööblini.

Foto: Kaspar Koort

Kas etendust vaatama asuvad kodanikud peaks ajastusse parema sisse elamise nimel kõigepealt ka Lina 6 tagahoovi mülka juurest läbi käima, jääb mõistagi igaühe enda otsustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles