Vastvärvatud projektijuht peab Tartu rattaringluse käima lükkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinnas varastati jalgrattaid. Pilt on illustratiivne.
Annelinnas varastati jalgrattaid. Pilt on illustratiivne. Foto: Jaanus Lensment

Eilsest alustas Tartu linnavalitsuses tööd rattaringluse projektijuht Heret Knjazeva.

Heret Knjazeva on erialalt teedeehitaja ja transpordiplaneerija. Ta on töötanud maanteeametis teede ehituse ja projekteerimise valdkonnas ning saanud projektijuhtimise kogemusi nii Eestist kui Taanist. Knjazeva on õppinud EBSis, Tallinna tehnikakõrgkoolis teedeehitust ja saanud magistrikraadi Taani tehnikaülikoolist.

Linnamajanduse osakonnas ametisse asuva rattaringluse projektijuhi tööülesandeks on Tartu rattaringluse projekti ettevalmistamine ja elluviimine. «Uus töötaja hakkab koordineerima kõiki rattalaenutussüsteemi loomisega seotud tegevusi. Ettevalmistused kulgevad praegu plaanipäraselt ja projekti elluviimist alustame 2018. aastal. Tartus käsitleme rattaringlust kui ühistranspordisüsteemi osa, mis hakkab  täiendama olemasolevat linnaliiniliiklust,» rääkis abilinnapea Valvo Semilarski.

Augusti lõpuni kogub Tartu linnavalitsus tartlastelt arvamusi, kuhu võiksid linnas tulla rattaringluse laenutuspunktid. Soovitud asukohad saab lisada veebikaardile www.tartu.ee/eform/submit/rattaringlus.

Tartu linnal on kavas järgmise kahe aasta jooksul rajada Tartusse rattaringlussüsteem, mis koosneb 600–800 rendirattast ning 60–80 rendipunktist üle linna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles