Otepää 10 km avaveeujumisel osales kolm julget

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zoot Pühajärve avaveeujumine
Zoot Pühajärve avaveeujumine Foto: Paul Poderat

Ironman 70.3 Otepää programmi kuulus ka avaveeujumisvõistlus neljapäeva õhtul. Tänavu ainsa võistlusena oli kavas ka 10 km maratonujumine, mida läks läbima kolm sportlast.

Ujuti Pühajärve akvatooriumile poidega märgistatud kahekilomeetrisel ringil. Hilisem võitja Frank Johan Ojarand Kalevi ujumiskoolist läks juba üsna alguses oma teed ning edestas Meribel Saart avaringi järel rohkem kui minutiga. Arvestades, et Ojarand võitis hiljutise väikese väina ujumise ja Saar on olnud tänavu võitmatu naiste arvestuses, olid nemad ka võistluse favoriidid.

Lõpuks võitis Ojarand tulemusega 2:13:07,6. Saar jäi temast maha enam kui 11 minutiga. Maratondistantsil tegi kaasa ka Kristiina Arusoo, kellele tasuks kolmas koht. Võistlusmaa läbimiseks kulus tal üheksa sekundit üle kolme tunni.

Kõige osavõtjaterohkem oli kahe kilomeetri ehk ühe ringi ujumine, kus tegi kaasa 46 spordihuvilist. Võitjana astus veest välja Andres Olvik, kes kulutas distantsi läbimiseks aega 26:36,1. Lastedistantsil (250 m) lõi kaasa kaheksa sportlast ja kiireimaks osutus tartlane Karl Mattias Milk ajaga 3:36,1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles