Menetlusametnik sai eksimuse eest noomituse

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Ojamäe näitab piletit ja Swedbanki tudengikaarti, mille ta esitas märtsi alguses piletikontrollile, viimane suunas teda aga ostma kümne päeva ID-piletit.
Karin Ojamäe näitab piletit ja Swedbanki tudengikaarti, mille ta esitas märtsi alguses piletikontrollile, viimane suunas teda aga ostma kümne päeva ID-piletit. Foto: Kristjan Teedema

Tartu menetlusteenistuse ametnik Koit Palo, kes lasi sooduspiletiga, kuid üliõpilase staatust tõendava dokumendita tudengil osta «erandkorras» ID-pileti, sai ametikohustuste mittenõuetekohase täitmise eest distsiplinaarkaristuse, mis  tähendab noomitust ja ilma jätmist lisapuhkusest.


Tartu linnasekretär Jüri Mölder ütles, et ametikohustuste mittenõuetekohane täitmine seisnes ettepanekus osta mobiiltelefoniga ID-pilet. Korrektne käitumine olnuks kutsuda tudeng menetlusteenistusse, et too saaks seal tagantjärele tõendada oma tudengistaatust. Kehtiv pilet oli tudengil juba ju olemas.

Märtsi alguses tegi Tartu me­­netlusteenistuse ametnik Koit Palo ülalkirjeldatud lubamatu ja põhjendamatu ettepaneku Tartu Ülikooli tudengile Karin Ojamäele, kes seepeale postitas päringu Tartu kodulehe foorumisse. Juhtunust kirjutas ka Tartu Postimees. Linnavalitsus alustas juhtunu selgitamiseks distsiplinaarmenetluse.

Kui kellelgi on veel teavet menetlusteenistuse ametnike lubamatu tegevuse kohta, siis palub Mölder see edastada Tartu linnavalitsusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles