Majandusteaduskond hakkab Liivi tänavale kolima

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine rahvusarhiivi maja Liivi tänaval.
Endine rahvusarhiivi maja Liivi tänaval. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli majandusteaduskond kolib kuni uue õppe- ja teadushoone Delta valmimiseni rahvusarhiivi endisesse majja Liivi tänaval. Kolimine algab 7. augustil ja kestab ilmselt terve nädala.

Majandusteaduskonna haldusdirektori Tuuli Ruusi sõnul on sel ajal häiritud telefoni- ja internetiühendus, kuid kõik praegusel perioodil oluline, nagu vastuvõtt magistriõppe avatud ülikooli, toimib ja vastuvõtuga seotud töötajad saavad paika esimesena. Alates 8. augusti hommikust tuleks sisseastujatel dokumentidega pöörduda juba uuele aadressile: J. Liivi 4, ruum 108, märkis Ruus ülikooli pressiesindaja vahendusel.

Arvutiteaduste instituudi, majandusteaduskonna ning matemaatika ja statistika instituudi uus ühine õppe- ja teadushoone valmib plaanide järgi 2019. õppeaasta alguseks. Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna arendustalituse juhataja Viljo Videri sõnul läheb senine majandusteaduskonna hoone lammutamisele, et teha ruumi uutele elanikele ja nõudmistele. «Lammutamine ise on osa ehitushankest ning hanke kuulutame välja hiljemalt augusti lõpuks,» kinnitas ta. See tähendab, et kõige varem saab lammutama hakata oktoobri lõpus - novembri alguses.

Rohkem kui 1500 tudengit mahutav Delta ehitatakse kesklinna, senise Oeconomicumi hoone asemele ning seda ümbritsevatele kruntidele aadressidel Narva mnt 4, 10, 2b ja 2d. Maja uueks aadressiks saab Narva mnt 18. Hoone kavandatavaks üldpinnaks on 17 000 m², lisaks maa-alune parkla. Projekti rahastatakse osaliselt Euroopa Regionaalarengu Fondist ja projektist «Tartu Ülikooli Astra projekt Per Aspera».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles