Anne kanalis saab tänasest jälle ujuda

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati võetud proovid näitasid, et vesi on taas suplemiseks sobiv.
Viimati võetud proovid näitasid, et vesi on taas suplemiseks sobiv. Foto: Sille Annuk

Anne kanali veekvaliteet on juuli algusega võrreldes märgatavalt paranenud ning kui veekvaliteet seda võimaldab, saavad suplejad alates eilsest minna taas rannamõnusid nautima.

Esmaspäeval Terviseameti poolt võetud proovidest selgus, et juuli alguses probleeme tekitanud kolibakterite ning sooleenterokokkide tase on naasnud normi piiresse. See tähendab, et Anne kanali veekvaliteet on hetkel korras ning ohtu suplevate inimeste tervisele enam ei ole.

Kolibakterite ning soole enterokokkide tase Anne kanalis on linlastele meelehärmi põhjustanud juba alates 4. juulist. Olukord oli eriti halb eelmise nädala algul, mil soole enterokokkide tase oli 2,5 korda normist kõrgem, kolibakterite tase ületas aga lubatud piirmäära tervelt kuus korda.

Abilinnapea Valvo Semilarski ütles, et siiamaani on linnavalitsus üritanud teha peaaegu kõik, mis nende võimuses, et veekvaliteeti parendada. Nii näiteks on rajatud täiendavaid tualette ja prügikonteinereid, ühtlasi on ranna koormuse vähendamiseks inimesi suunatud teistesse Tartu randadesse. Seda, mida kavatseb linnavalitsus ette võtta nüüd selleks, et veekvaliteet ka tulevikus normi piires püsiks, abilinnapea öelda veel ei osanud. «Me ei ole seda veel jõudnud arutada. Peame kindlasti asjaoludele tõsiselt otsa vaatama,» sõnas ta.

Punane lipp vahetati rannas rohelise vastu eile pärastlõunal. Ometi see ujujaid randa juurde ei meelitanud. Olgugi, et kanalisse võis minna ning ka veetemperatuur oli 20 kraadi, naasis ka ilm eile oma tavapärasesse ehk vihmasesse seisundisse.

Peale Anne kanali on ujumine hetkel lubatud ka teistes Tartu avalikes randades: Emajõe linnujulas ja vabaujulas. Eile lõunal mõõdeti mõlemas rannas veesoojuseks 20 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles