Tartus jätab Reformierakond lasteaia kohatasu alles

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna Tartu piirkonna esimehe Urmas Klaasi kinnitusel jääb Tartus laisteaia kohatasu alles.
Reformierakonna Tartu piirkonna esimehe Urmas Klaasi kinnitusel jääb Tartus laisteaia kohatasu alles. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Erinevalt Tallinna reformierakondlastest, kes lubavad pärast sügisesi valimisi võimule saades kaotada lasteaia kohatasu, jätavad Tartu reformikad kohatasu alles.

Reformierakonna Tartu piirkonna esimees ja erakonna linnapeakandidaadi Urmas Klaasi sõnul pole Tartu reformierakondlased kohatasu kaotamise üle arutlenud. «Hetkeseisuga Tartus kohatasu jääb,» lausus Klaas ning lisas, et võrreldes Tallinnaga on Tartus olukord sisuliselt parem.

«Meil on juba kolmas laps ilma kohatasuta ning teine laps saab 50-protsendilist soodustust. Me oleme lahendanud Tartus ka lasteaedade järjekorra probleemi. Sel aastal avame kesklinnas veel kaks uut lasteaeda. Samuti oleme Tartus igal aastal suurendanud lasteaiaõpetajate palgafondi. Tallinnaga võrreldes on siin suur vahe,» rääkis Klaas.

Lasteaia kohatasu kaotamine on Klaasi hinnangul selline küsimus, mis tuleks lahendada kogu Eesti riigi tasandil ühtmoodi.

«See on hea, et teema on Tallinnas tõstatatud, aga seda küsimust ei saa lahendada ainult Tallinna keskselt. Omavalitsuste tulubaasid on ju erinevad. Üldine kohatasu kaotamine saab jutuks tulla vaid siis, kui kõigile lastele on garanteeritud koht lasteaias või lastehoius. Vastasel korral ei ole see võrdne kohtlemine,» lausus Klaas.

Praegu on Tartus lasteaia kohatasu suurus 64 eurot ja 50 senti. Arvestuse aluseks on linnavolikogu määrus, mis ütleb, et kohatasu moodustab 15 % eelneva kalendriaasta riiklikult kehtestatud alampalgast. Möödunud aastal oli see 430 eurot. Kuna tänavu on alampalk tõusnud 470 euroni, kerkib 1. jaanuarist kohatasu Tartus 70 euro ja 50 sendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles