Maaülikooli kossumeeskond sai Euroopa ülikoolide turniiril neljanda koha

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pühapäeval Ungaris Miskolc'i linnas lõppenud 14. Euroopa ülikoolide korvpallimeistrivõistlustel jõudis Eesti maaülikooli võistkond poolfinaali. Pronksimängus jäädi aga alla Poola Maria Curie - Skłodowska ülikoolile ja tartlaste tulemuseks jäi neljas koht.

Võistlusprotokollist nähtub, et poolakad hoidsid initsiatiivi kahe esimese veerandaja vältel kindlalt enda käes, kuid kolmandal veerandajal näitas maaülikooli võistkond, et võitlus pole veel läbi. Kolmeteistkümne punktiline kaotusseis vähenes peagi kõigest neljapunktiliseks, kuid enamaks tartlastel püssirohtu ei jätkunud. Viimase veerandaja võitsid poolakad ülekaalukalt 17:4 ja kogu mängu tulemusega 66:49.

Turniiri parimaks osutus Itaalia Bologna ülikool. Teise koha sai Seville ülikool Hispaaniast. Poolfinaalis kaotas maaülikool just Seville'le. Äsja saavutatud neljas koht on maaülikoolile Euroopa ülikoolide võistlustel seni saavutatutest parim. Kaks aastat tagasi lõpetas meeskond kuuenda kohaga. Turniiril lõi kaasa ka maaülikooli naiste võistkond, kelle saavutuseks jäi 11. koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles