Lehviv punane lipp lubab ujumise omal vastutusel

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval Anne kanalist võetud proovide analüüs kinnitas, et vee kvaliteet on kehv ning ujuda pole soovitatav. Laupäeva pärastlõunal võis kanali ääres näha vaid ühte julget meest, kes suplemas käis. 

Ujumas käinud 87-aastane Evald Kohler punast lippu ja vee reostust ei karda. On ju ta Siberi vangilaagris ellu jäänud. «Seal õpetati meid s... sööma,» ei tundunud ta muret. Kohler rääkis, et tavaliselt käib ta suve jooksul 30 korda ujumas. «Sel aastal alles neljas kord,» tundis ta kahetsust.

Lapsega vees jalutanud lätlane Māris Utināns polnud punast lippu ei märganudki. Ta ütles, et on jutte kuulnud, et vee kvaliteet on aasta-aastalt kehvemaks läinud. Utinānse teada pidavat vett puhastama, aga tema seda pole veel näinud. Veetemperatuur oli nii talle kui ka poisiklutile paras.

Kuigi rannas lehvib punane lipp, mis peaks ujumise keelama, siis vetelpäästjad kedagi väevõimuga veest välja ei vea.

Vetelpäästja Andrus Kuuse sõnul käib päevas ujumas umbes kümme inimest. Kuigi rannas lehvib punane lipp, mis peaks ujumise keelama, siis vetelpäästjad kedagi väevõimuga veest välja ei vea. «Ujuma minnakse omal vastutusel,» ütles Kuusk.

Täna päeval oli veetemperatuur 18 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles