Anne kanali vee kvaliteet selgub nädala lõpuks

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane lipp Anne kanali ääres ei näita mitte riigikorda, vaid keelab ujumise.
Punane lipp Anne kanali ääres ei näita mitte riigikorda, vaid keelab ujumise. Foto: Sille Annuk

Terviseameti sõnul selgub see, kas vesi Anne kanali rannas vastab tervisekaitsenormidele, nädala lõpuks. Senikaua ei peaks inimesed seal aga ujumas käima.

Hoolimata tõsiasjast, et Anne kanali vee temperatuur oli täna südapäeval 18 kraadi, ujuda seal veel ei tohi, sest kaks nädalat tagasi võetud suplusvee proovides oli sooleenterokokkide sisaldus poolteist korda üle normi.

Veekvaliteedi kordusproovid võeti eile, kuid tänaseks pole terviseamet analüüsi vastuseid veel saanud. Terviseameti Tartu labori hinnangul peaks analüüsitulemused tulema selle nädala lõpus. Neljapäeval või reedel.

Vee reostust näitavate kolibakterite ja soole enterokokkide levik on Anne kanalit kimbutanud ka varasematel aastatel. Nii näiteks lehvis punane lipp seal eelmisel aastalgi 6. juulist 18. juulini, 2013. aastal oli rand ujumiseks suletud aga terve augustikuu.

Lihtsustatult öeldes on kolibakterid ja enterokokid tavalised ja levinud bakterid, kes elavad inimeste ja soojavereliste loomade soolestikus. Enamik soole enterokokkide ja kolibakterite vorme on ohutud, isegi kasulikud, kuid nende hulgas võib olla ka mikroorganisme, kes võivad põhjustada näiteks seedetrakti haigusi. Seetõttu peaksid inimesed kanalivees ujumisest hoiduma, eriti nõrgema immuunsüsteemiga lapsed ja vanurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles