Esimest korda Eestis: Tartu ülikooli loodusmuuseumis koorusid kuningpüütoni pojad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede, 14. juuli tõi Tartu ülikooli loodusmuuseumisse elevust, kui selgus, et kuningpüütoni munadest on koorunud esimene maopoeg.

«Minule teadaolevalt on see Eestis esmakordne, kui kuningpüütoni munadest on pojad välja haudutud,» selgitas olukorra erakordsust zooloog Andro Truuverk, kes hoolitseb loodusmuuseumi elavnurga loomade eest. Kuningpüüton on loodusmuuseumis munenud ka varem, kuid poegi seni koorunud ei ole.

Loodusmuusemi elavnurgas oleva kuningpüütoni terraariumist avastati viis muna 26. aprillil ning selleks, et seekord ka pojad kooruks, paigutati munad spetsiaalsesse inkubaatorisse 28 soojakraadi juurde hauduma. Esimene maopoeg pistis nina munast välja 14. juuli hommikul. Järgmised kaks otsustasid munadest välja tulla paar päeva hiljem.

Pojad on praegu inkubaatoris kosumas ning loodusmuuseumi elavnurga külastajad saavad üht kuningpüütoni poega uudistama tulla tõenäoliselt septembri alguses. Ühe poja saab endale inkubaatori omanik, kes munade eest hoolt kandis ja ühe poja kosjas käinud isase mao omanik. «Minu meelest on nii igati aus,» muigas Andro Truuverk.

Täpsemat infot selle kohta, millal saab pisikest kuningpüütonit loodusmuuseumisse uudistama tulla, leiab külastaja septembris loodusmuuseumi Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles