Kvissentali uusarendust valvab kuus turvakaamerat

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvissentalis käib kibe ehitus- ja arendustöö.
Kvissentalis käib kibe ehitus- ja arendustöö. Foto: Fausto Capital

Kvissentali linnaosas Aruküla tee ja Kvissentali tee vahele kerkiv uusarendus edeneb jõudsalt ning hiljuti sai seal valmis kahe kilomeetri jagu sõiduteid ja teist sama palju kergliiklusteid. Samuti on arendaja piirkonna turvalisuse tagamiseks pannud üles kuus turvakaamerat.

Piirkonda arendava Fausto Capitali juhatuse liige Sven Mihailov märkis, et kaamerad pandi üles linnaosa üldise turvalisuse huvides ning kellegi privaatsfääri tungima ei hakata. Konkreetselt elumajade juurde saavad inimesed soovi korral paigalda ka ise täiendavaid kaameraid.

Mihailov ei osanud öelda, kas Tartus on ka varem arendajad tänavatele turvakaameraid paigutanud. Küll on teinud seda erinevad linnad ning projekti «Turvalisem Harjumaa » raames on kaameraid mitmetesse valdadesse paigaldanud Harjumaa omavalitsuste liit.

«Näiteks Kiili alevis töötab juba mõnda aega numbrituvastussüsteem, mis salvestab alevisse sisenevate ja sealt väljuvate autode numbrid,» märkis Sven Mihailov.

Mihailov lisas, et tema hinnangul lasub arendajal vastutus luua tulevastele elanikele võimalikult hästi toimiv ning turvaline koduümbrus - see tähendab korralikku taristut, valgustatud teid ja tänavaid, seal hulgas kergliiklusteid ning toimivat ühistransporti.

«Turvakaamerate paigaldus on lihtsalt üks täiendav boonus, mis aitab elanikel end oma kodus hästi ja turvaliselt tunda. Kui tänavad on korralikult valgustatud ja turvakaamerate pilgu all, hoiavad kurikaelad sellisest kohast pigem eemale,» märkis Mihailov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles