Tartut väisavad Euroopa Liidu liikmesriikide suursaadikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Eile saabusid Tartusse kahepäevasele visiidile Euroopa Liidu liikmesriikide suursaadikud, keda Tartu linnapea Urmas Klaas tervitas Tartu ülikooli ajaloo muuseumi valges saalis. 

Euroopa Liidu eesistumise raames toimuval COREPER I (Euroopa Liidu liikmesriikide valitsuste alaliste esindajate komitee) visiidil osalejad külastasid eile Tartu ülikooli. Õhtusel kohtumisel suursaadikutega tutvustas linnapea Urmas Klaas Tartut kui avatud ja rahvusvahelist linna, mille arengumootor on juba sajandeid olnud Tartu ülikool. Klaas tõstis esile ka Tartu olulisust Eesti rahvuskultuuri hällina - laulupidude ja teatritraditsioonide algatajana.

Ligi 70-liikmeline EL liikmesriikide esindajate delegatsioon tutvub täna Tartu linnaga ja külastab Eesti Rahva Muuseumi. Õhtul lendavad väliskülalised erilennuga Tartust Brüsselisse.

Sel nädalal toimus Eesti eesistumise raames Tartus Eesti Rahva Muuseumis ka kahepäevane kultuurikonverents «Kultuuripärand 3.0: kasutajad ja ligipääsetavus digiajastul», kus osalesid Euroopa kultuuripärandi valdkonna asjatundjad. Septembris avatakse Tartus 2017. aasta üleeuroopaline spordinädal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles