Tartu läheb lodjakoja laiendamisega uuele katsele

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lodi Jõmmu Emajõel lodjakoja lähedal.
Lodi Jõmmu Emajõel lodjakoja lähedal. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus otsustas osaleda partnerina projektis Common Peipsi 2, mis esitatakse rahastamiseks Eesti ja Venemaa piiriülese koostööprogrammi 2014–2020 suuremahuliste investeeringuprojektide taotlusvooru. Tartu esitab rahastustaotluse lodjakoja uue hoone rajamiseks.

Tartu linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson meenutas, et linn soovis senise lodjakoja märksa suuremaks ehitada juba seitse aastat tagasi, mil väljastati täisprojekt ja ehitusluba 2400-ruutmeetrise hoone ehituseks. Tookord jäi aga asi pooleli, sest projektidest raha ei saadud.

Nüüd minnakse uuele katsele 700-ruutmeetrise hoonega, kuhu tulevad remondihall, töökoda, sepikoda, õppeklass ja olmeruumid. Uus lodjakoda on kavandatud Ujula 98 kinnistule, praegu on käimas hoone projekteerimine. Eskiisprojekt loodetakse valmis saada selle aasta lõpuks.

Projekti kogumaksumus on 961 500 eurot, millest Tartu linna kaasfinantseering projekti heakskiitmise korral on 336 525 eurot ja taotletav toetus 624 975 eurot. 

Projekti tulemusena luuakse eeldused Peipsi järve piirkonnal ajalooliste laevade ehitamiseks, remondiks ning nende kultuuriloo tutvustamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles