Kõrgem sõjakool korraldab sisseastumiseks lisavastuvõtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tänasest 24. juulini saab lisavastuvõtu raames kandideerida kõrgema sõjakooli maaväe, õhuväe või mereväe õppesuunale.

«Kuna tänavu on meil maaväe õppesuunal kohti rohkem kui eelmisel aastal, siis pakume lisavõimalust neile, kes liiga kauaks mõtlema jäid ja oma esimese võimaluse käest lasid,» ütles kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülema ülesannetes kolonelleitnant Avo Veske.

Tänavu võetakse kõrgema sõjakooli maaväe õppesuunale vastu kuni 70 õppurit. Mere- ja õhuväe õppesuunad avatakse edukatele kandidaatidele 2018/2019. õppeaastal, kuhu saab juba kandideerida ka sel aastal. Lisavastuvõtu sisseastumiskatsed on 31. juulil. Kandideerimine toimub sisseastumise infosüsteemi (SAIS) kaudu.

Täpsemat teavet sisseastumistingimuste ja vastuvõtukatsete kohta leiab kõrgema sõjakooli kodulehelt aadressilt www.sojakool.ee/sisseastujale. Küsimusi on võimalik esitada e-posti aadressil sojakool@mil.ee või telefonil 717 6304.

Kandidaatide vastuvõtt sõjakooli toimub paremusjärjestuse alusel, lähtutakse akadeemilise testi ja kutsesobivusvestluse tulemustest. Tänavu ei hinnata füüsilise ettevalmistuse katsete läbimist paremusjärjestuse osana, küll aga on nende sooritamine tegevteenistusse astumise nõue. Need, kes on katsed viimase 180 päeva jooksul läbinud, saavad lasta arvestada saavutatud tulemust.

Õppivatele kadettidele on tagatud tasuta meditsiiniline abi ja elamispind kõrgema sõjakooli ühiselamus Tartu kesklinnas, samuti saavad kadetid igakuist palka alates 650 eurost. Kõrgema sõjakooli lõpetajatele on tagatud töökoht kaitseväes.

Kõrgema sõjakooli põhikursuse maa-, mere- ja õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakenduskõrghariduse sõjaväelises juhtimises ja neile antakse nooremleitnandi auaste. Nooremohvitseride teenistus jätkub pärast kooli lõpetamist maaväe, mereväe või õhuväe üksustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles