Maamess püüab parkimismuret murda ühistranspordiga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamess.
Maamess. Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Sel nädalavahetusel peetava Maamessi külaliste sõidutamiseks käivitub tasuta messibuss, mis peaks korraldajate hinnangul leevendama ka iga-aastaseid ummikuid Tähtvere linnaosa tänavatel ning parkimiskitsikust messikeskuse lähistel.


Tartu Näituste pressiesindaja Vambola Paavo sõnul aitavad tänavu messi õnnestumisele kaasa eribussid ning täiesti uus kaubamärk - ESRA Takso. Nii saavad näiteks Valga, Põlva, Võru ja Pärnu suunalt tulijad jätta oma autod Lõunakeskuse parklatesse ning istuda ümber messibussidele.

«Need toimetavad inimesed otse Tartu Näituste messikeskuse juurde. Sõit on tasuta,» lisas Paavo ning lisas, et bussid viivad hiljem külastajad tagasi Lõunakeskuse juurde.

Neljapäeval ja reedel on bussid käigus kell 10-17 ja laupäeval kell 10-15.

Eribussid käivad ka Tartu laululava alumise ja ülemise parkla vahet. «Ühistranspordile panustades väldime linnas ummikuid ning väärtustame rohelisemat elu,» leidis Maamessi projektijuht Margus Kikkul.

Möödunud aasta eeskujul töötab tänavugi linnapoolse värava juures jalgrattaparkla. Vabatahtlike abiga saab seal oma sõiduriista ka kevadeks ette valmistada. Annetatav sümboolne rahasumma läheb kliinikumi lastefondil toetuseks.

Baltikumi suurim agraarmess toimub tartus 14. - 16. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles