Korraldajad lühendasid ujumisvõistlust külma vee tõttu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuremaa avaveeujumise võistlustel otsustas 16,5-kraadises vees võistelda viis julget last.
Kuremaa avaveeujumise võistlustel otsustas 16,5-kraadises vees võistelda viis julget last. Foto: Risto Mets

«Kui 16 kraadi on, siis mina vette ei lähe,» kostis keskpäeval Jõgevamaal Kuremaa järve ääres asunud autoparklas pühapäeva lõuna ajal meesterahva hääl. Õnneks oli rohkem, koguni 16,5. See tähendas siiski seda, et veetemperatuuri tõttu tuli korraldajail spordiklubist Meie Liigume Eesti ujumisliidu avaveeujumise kalendrisse kuuluvat üritust mõnevõrra lühendada.

Lapsed ja noored läbisid 150 meetrit, harrastajad kavandatud kilomeetri asemel 600 meetrit, põhidistants oli aga 1,2 kilomeetrit esialgu kavas olnud kahe kilomeetri asemel. Vaatamata vihmasele ilmale osales võistlusel 55 eri vanuses ujumissõpra.

Lastevõistlusel läks vette viis julget last. Kiireim oli Anette Teder. Harrastajatevõistluse kiireimaks meheks osutus Erik Anja ning kiireimaks naiseks Eili Paap. Põhivõistlusel võidutses meestest Sander Paavo ja naistest Meribell Saar. Kusjuures Paavo ja Saar heitlesid üldvõidu nimel viimaste meetriteni. Veest välja rannas asuvate finišilippude vahele õnnestus Paavol jõuda kõige napimalt esimesena.

Suurem osa ujujatest eelistas pikemat distantsi.

Kuremaa avaveeujumise võistlus. Ilm oli võistluspaigas jahe ja vihmane.
Kuremaa avaveeujumise võistlus. Ilm oli võistluspaigas jahe ja vihmane. Foto: Risto Mets
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles