Juhtide kainuskontroll tuvastas jaanipidustuste jääke

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuhtide joobekontroll
Autojuhtide joobekontroll Foto: Martin Ilustrumm

Kui jaaniajal tabas politsei autoroolist alkoholi tarvitanud juhte päris ohtrasti, siis tänane reid Tartus näitas, et pidustuste jäljed kandusid ka töönädalasse.

Hommikusel tipptunnil alanud ning keskpäevani kestnud erimeede viidi läbi Tartu linna tiheda liiklusega piirkondades, nagu Narva maanteel, Sõpruse sillal ja Pikal tänaval, vahendas Lõuna prefektuur. Viietunnise kontrollaktsiooni käigus pandi alkomeetrisse puhuma 2204 autojuhti, kellest neli olid oma tervislikku seisundit valesti hinnanud, nentis politseioperatsiooni juhtinud vanemliikluspolitseinik Enn Virk. Need neli juhti kõrvaldati ka roolist.

«Kunagi pole küllalt meenutada, et kui öö on jäänud lühikeseks ning hommikul plaanitakse sõitma minna, tuleb kindlasti iseend risti-põiki inspekteerida ning veenduda, et olete kaine,» rääkis Virk.

Joobes juhtide liiklusest kõrvaldamisel on jätkuvalt oluline iga üksik silmapaar, kes olukorda märkab ja haarab taskust telefoni, lisas Virk. «Seetõttu on politsei tänulik kõigile, kes on liiklusturvalisuse saadikuks ja ohtlikest autojuhtidest ikka ja jälle teada annavad.» Näiteks jaanipühade ajal kõrvaldati Lõuna-Eestis juhtimiselt viis alkoholi tarvitanud juhti, kellest andsid hädaabinumbril teada kaasliiklejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles