Galerii: tuhanded inimesed väisasid suurejoonelist Tartu maakaitsepäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahva Muuseumi külje all paiknevalt Raadi kunagisele sõjaväelennuväljale oli täna koondatud muljetavaldav hulk sõjamasinaid ning igal sammul võis silmata laigulistes sõjaväevormides kodanikke. Tegemist polnud õnneks kunagiste punakotkaste naasmisüritusega, vaid Kaitseliidu Tartu maleva korraldatud suure maakaitsepäevaga.

Maakaitsepäevaga tähistati ühelt poolt võidupüha, ent teisalt oli see pühendatud ka Tartu maleva 100. aastapäevale. Ning vaatamist ja uudistamist jagus rohkearvulisele publikule tõepoolest väga palju. Näiteks meie NATO liitlased olid kohale toonud 17 moodsat sõjamasinat, nende seas ka  lahingtankid Challenger 2 ja Leclerc. Kõik huvilised said ka ise masinatele ronida ja nende sisemusse kiigata ning paari soomukiga tehti ka lõbusõitu. Samuti tehti puust ja punaseks selgeks, mis jääb järele sõiduautost, kui sellest peaks mingil põhjusel tank üle sõitma.

Lisaks rohketele relvadele ja sõjamasinatele demonstreerisid oma oskusi päästeamet, politsei- ja piirivalveamet ning vanglaamet. Nii sai näha, kuidas kiirreageerijad võtavad rajalt maha illegaalsed relvaärikad või mismoodi lahendatakse olukord, kus põgenema pääseb ohtlik vang.

Kõige enam kärtsu ja mürtsu sai aga kella kahest poole kolmeni, mil ERMi ümbruses peeti maha ligi saja osalejaga näidislahing. Relvade tärin ja lõhkeimitatsioonide plahvatused kestsid peaaegu katkematult pool tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles