Pildid: botaanikaaias valmis hiigelsuur mesilastaru

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu rahvaülikooli aasta õpetaja Leili Alaoja-Rein valmistas koos floristide rühmaga lõputööks suure mesilastaru. See viidi botaanikaaia lastenurka, et lapsed saaksid selle sisse mängima minna.

Leili Alaoja-Rein rääkis, et taru moodi onn valmistati seetõttu, et floristide rühma naised hakkasid end omakeskis sumilasteks hüüdma. «Koolitusel rühmaga ühes ruumis olles käibki pidevalt üks summ-summ-summ,» rääkis ta naerdes.

Töö initsiaatori Sirli Armi sõnul vaadati lõputööks algul vitspunutisi ja seejärel tekkis mõte oma sumilale pesa teha. «See ongi meie rühma pesa, meie kodu,» rääkis ta.

Alaoja-Rein nentis, et osa lõputööst pidigi olema punutis, aga nii suurt pesa ta oodata ei osanud. Kõik rühmaliikmed valmistasid pesad kodus varem valmis, igaüks pidi tegema neid 10. Kasutatud on nii paju- kui ka kasevitsasid.

Alaoja-Reinu sõnul on rühm koos käinud kaks kuud ja sumila töömaht oli väga suur. «Mõttetöö käis juba pikalt, aga kokkupanek võtab päeva,» nentis ta.

Mesilastaru jääb uudistamiseks botaanikaaia lastenurka vähemalt suve lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles