Mis rohi aitab Selveri vastu?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meris Merisaar rünnakul.
Meris Merisaar rünnakul. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval läheb lahti Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalseeria. Tartu Pere Leiva vastane on Eesti parimaks võrkpallitiimiks peetav Tallinna Selver.


Selver pole võitmatu. Tänavusel hooajal on ta neli korda pidanud ka kaotusekibedust tunnistama. Schenkeri liiga põhiturniiril on Selverit võitnud nii tartlased, Pärnu VK kui Riia Lase ja Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias sai ühe võidu TTÜ.

Tartu Postimees küsis Selverit võitnud Eesti meeskondade peatreeneritelt, kust kohast on Eesti parim meeskond haavatav ehk mida tuleb Pere Leival teha, et saada Selverist jagu.

Rainer Vassiljev
Pere Leiva peatreener:

Poolfinaali võidust Pärnu üle saime positiivse emotsiooni. Selle võrra on pingeid natuke maas ja lihtsam finaalile vastu minna. Selver on muidugi favoriit ja läheb oma kolmandat tiitlit võitma, aga lihtsalt pole see neil kunagi läinud. Selver on haavatav ja haavama me neid läheme.

Kui üks ühele mängijaid vaadata, siis Selveril peaks materjali rohkem olema, ent poolfinaalseeria näitas seda, et me oleme võistkonnana tugevad.

Oli ka häid individuaalseid sooritusi, aga tulla nii keerulisest seisust välja, nagu me tulime, näitab, et meil on just võistkonnavaim tugevaks saanud.

Loodame, et Tartus tuleb ka publik meid toetama, nende abiga on meil lihtsam. Eks meil ole oma väike idee ikka, kuidas Selveriga hakkama saada, aga sellest ma ei räägi.

Aigor Kaibald
TTÜ peatreener:

Selver on väga hästi komplekteeritud võistkond. Seal oskavad nii I tempo kui II tempo ründajad võrdselt haiget teha. Kõige valusamad on muidugi Argo Meresaar ja Kristjan Õuekallas.

Meie edu võti poolfinaalmängus oli see, et suutsime servi vastuvõtuga Selveri I tempot võrgust kaugemale suruda.Võidumängus oli Õuekallase rünnakuprotsent ka alla 30, teda me suutsime pidurdada, mis oli üks võti. Sten Esna hiilgas meil kaitses ja servi vastuvõtt oli hea.

Rainer Vassiljev teab kindlasti retsepti, mis meilegi edu tõi – kui tartlased suudavad tugeva serviga I tempo võrgust kaugemal hoida, siis on lihtsam äärest blokkida. Usun, et Vassiljev teab väga hästi, kelle peale servida.

Niikaua kui kohtunik ei ole kolmanda geimi lõppu 3:0 seisuga ära vilistanud, on kõik asjad võimalikud.

Andrei Ojamets
Pärnu VK peatreener:

Meie võidust ma eufooriasse ei satuks. See oli selline kinkimismäng, Selveril oli tabeliseis juba selge, platsil ei olnud Meelis Kivisilda ja Avo Keel andis palju mänguaega noorele Martti Keelele. Neil oli lipp poole masti peal.

Aga Selveril on haavatavaid kohti. Kindlasti on see servi vastuvõtt, kus võib ükskõik millise meeskonna mäng laguneda. Kui Tartu suudab lüüa teravat ja agressiivset servi, kui nad mängivad sama hästi, kõike endast välja panevalt kaitses nagu kolm viimast mängu meie vastu, siis on kõik võimalik.

Selveri kogemustepagas on muidugi Tartu omast suurem. Eurokogemust Pere Leival pole. Vaid Lauris Iecielnieks on Läti koondise koosseisus neid kogemusi saanud, ülejäänutel pole midagi vastu panna.
Nagu ma ütlesin, tuleb agressiivne olla ja pea selge hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles