Maamess vabanes lumevangist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamessi plats oli esmaspäeval lumest ja sulaveest vaba.
Maamessi plats oli esmaspäeval lumest ja sulaveest vaba. Foto: Vambola Paavo

Enam kui nädala kestnud lume äravedu Tartu Näituste territooriumilt lõppes ning nüüd saab platsi kuivatamise töö üle võtta kevadpäike.


Lumekoristusele kaasati sahktraktorid, kopplaadur ja mitu kallurit. Kaheksa päeva jooksul veeti ära 7000 tonni lund ning töid tehti kogu nädalavahetuse, kinnitas Tartu Näituste pressiesindaja Vambola Paavo.

«Nädalavahetusel saabunud soojalaine tõi suure kergenduse,» märkis Maamessi projektijuht Margus Kikkul. Kokkulükatud lumevallid sulasid silmnähtavalt. Paari päeva jooksul kadus suures osas lumest vabanenud platsidelt ka sinna valgunud vesi, kirjeldas ta.

«Nüüd tuleb oodata veel tuult, mis tahendaksid lõplikult maapinna. Vahepealsed muremõtted ja kriisinõupidamised minevik. Mess toimub ettenähtud ajal ja kavandatud mahus.»

Eile algas messikeskuse territooriumil eksponentide välipindade mahamärgistamine. Kesknädalst algab territooriumi katmine hakkepuiduga, tagamaks külastajatele ja eksponentidele kuiva jalaga liikumine.

Jürikuu keskpaiku peetava Maamessi ajaks lubavad sünoptikud ilusat ilma, õhutemperatuur võib tõusta 10 plusskraadini. 14-16. aprillini kestvale messile on praegu registreerunud 255 eskponenti kaheksast riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles