Ropkas algab juunis alajaama põhjalik uuendamine

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi laseb põhjalikult uuendada Tartus Ropka linnaosas asuva Tööstuse alajaama.
Elektrilevi laseb põhjalikult uuendada Tartus Ropka linnaosas asuva Tööstuse alajaama. Foto: Mihkel Maripuu

Võrguettevõte Elektrilevi sõlmis ehitajaga lepingu Tartus Ropka tööstuspiirkonna alajaama uuendamiseks, enam kui kolm miljonit eurot maksev töö käib kaks aastat.

Elektrilevi teatel ei taga 1986. aastal Ropka mõisa naabrusesse Tähe tänavale ehitatud Tööstuse piirkonnaalajaam enam piisavat varustuskindlust. Ka ei vasta alajaam piirkonna suurenenud võimsusvajadusele.

«Alajaama uuendamisega saame viia Tartu elektrivõrgu lõunapoolse osa tervikuna 10-kilovoldisele pingele. See tagab senisest suurema töökindluse ja loob täiendavad ümberlülitamise võimalused,» ütles Elektrilevi võrguplaneerimise osakonna juhataja Mario Vee.

Alajaama uuendab Siemens Osakeyhtiö Eesti filiaal lepingu järgi 2019. aasta suveks. Tänava juunis algavate tööde käigus ehitakse alajaamale uus hoone, paigaldatakse kaasaegsed jaotus- ja juhtimisseadmed. Töödeks kulub 3,1 miljonit eurot.

Tööstuse alajaama uuendamise järel paraneb elektrivarustus rohkem kui 3600 ettevõttel ja majapidamisel.

Lisaks Tööstuse alajaamale on Elektrilevil sel aastal üheks suuremaks Tartumaal tehtavaks investeeringuks Puhja alajaama ümberehitustööd. Suuremate tööde hulka kuuluvad ka Rõhu ja Tartu ning Haaslava ja Kuuste vahel kulgevate elektriliinide uuendamised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles