Tartu maadlejad näitasid head vormi ka hooaja lõpus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev/Englase klubi maadlejad.
Tartu Kalev/Englase klubi maadlejad. Foto: Erakogu

Ehkki maadlusvõistluste hooaeg hakkab tasapisi lõppema ning ees ootavad suvine puhkus ja laagrid, näitasid Tartu noored matimehed, et nemad pole veel puhkuselainele läinud.

Kehtnas peeti nädalavahetusel juba 29. korda maadlusvõistlust Kehtna Liud, kuhu sõitis kokku võistlema ligi 160 maadlejat. Võisteldi neljas vanusegrupis ja välja jagati 26 medalikomplekti, kirjeldas maadlustreener Kristjan Press.

Noorimas, 2008. aastal ja hiljem  sündinud poiste seas maadles end kehakaalus 22 kg kolmandale kohale Artemi Jeremejev, üheksandale kohale platseerus Mario Aganitš. Mõlemad poisid esindavad Tartu Kalev-Englas meeskonda. Jaan Armi Tartu valla spordiklubist pälvis kolmanda koha kuni 36 kg kehakaalus.

Aastatel 2006–2007 sündinud poiste seas maadles end kehakaalus kuni 42 kg esikohale Marten Kuus. Samas vanuseklassis saavutasid Daniel Jeremejev ja Karlis Ander All teise koha.

2004–2005 sündinud poiste vanuseklassis näitasid esikoha väärilist maadlust Max Hristjuk kehakaalus 38 kg, Georg Kristerson –50 kg ja Tambet Palgi –55 kg. Kolmanda koha kuni 38 kg kaalus sai Luunja MK Jaan maadleja Reno-Rene Padar. Kuni 42 kg võitis Tauri Lill Tartu valla spordiklubist. Viienda kohaga kehakaalus +55 kg pidi leppima Robin Samarüütel.

Veel vanemate, 2002.–2003. aastal sündinud poiste seas maadles enda hõbemedalile Karl-Eerik Karoles ja pronksmedali viis koju Dan Ronald Lokk.

Võistlustel peeti ka paar sõpruskohtumist, kus  turniiril erinevates vanuseklassides võistelnud Max Hristjuk maadles õpilaste Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva Sander Taguga. Matš oli ühtlasi ka õpilaste Eesti meistrivõistluste finaalmatši kordus, kus pärnakas Tagu võitis punktidega 5:2. Seekord õnnestus Hristjukil matši käiku hästi kontrollida ja vastane paar korda ohtlikku olukorda viia. Võit tuli Tartusse punktidega 6:0.

Kahjuks ei kvalifitseeru Hristjuk veel rahvusvahelistele tiitlivõistlustele oma nooruse tõttu, nentis treener Kristjan Press. Ka veel järgmisel aastal peab ta rahulikult edasi treenima, alles ülejärgmisel avaneb võimalus end välisvõistlustel proovile panna.

Järgmised võistlused maadlejaile on kavas 3. juunil Tartus EMÜ spordihoones, kus 48. korda peetakse Georg Hackenscmidthi mälestusvõistlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles