Innovaatiline prügikast tõi Tartu noortele Eesti parima õpilasfirma tiitli (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirma Festera liikmed. Pildil Kris-Robin Sirge (vasakult), Joonatan Oras, Kevin Reisenbuk ja Sandra Võsaste.
Õpilasfirma Festera liikmed. Pildil Kris-Robin Sirge (vasakult), Joonatan Oras, Kevin Reisenbuk ja Sandra Võsaste. Foto: Junior Achievement Eesti

Täna selgitati Tallinnas enam kui paarikümne finalisti seast välja selle aasta parim õpilasfirma. Tiitliga pärjati Hugo Treffneri gümnaasiumi noorte õpilasfirmat Festera, mis toodab prügikaste, mis lagundavad mikroobide, küttekeha ja ventilatsiooni abil biojäätmeid. Protsess on kümme korda kiirem kui tavaliselt ning lisaks tekib väärtuslik kompost. 

Festera koosseisu kuuluvad Kevin Reisenbuk, Joonatan Oras, Sandra Võsaste ja Kris-Robin Sirge. Noorte juhendaja on HTG õpetaja Ülle Seevri.

Õpilasfirma Festera üks meeskonnaliikmetest Sandra Võsaste ütles enne finaalvõistlust, et väike lootus parimaks saada on olemas, kuid arvas, et tugevaid firmasid on teisigi. Üheks suuremaks konkurendiks pidas ta Tallinna reaalkooli õpilasfirmat Cruftyt, mis vahendab internetis kunstnike töid.

Prügikaste on HTG noored sügisest alates müünud paarkümmend. Kui siiani on Festera pakkunud 40-liitriseid prügikaste, siis nüüd on valminud ka 25-liitrine Festera prügikast.

Teise koha pälvis konkursil Vanalinna hariduskolleegiumi õpilasfirma Leivapoisid, mis toodab vanaemade retsepti järgi leivasuppi, millest on sündinud hästi disainitud ja pakendatud toode, mis on jõudnud juba ka poelettidele. Kolmanda koha võitis kunstnike töid vahendava veebikeskkonna loonud õpilasfirma Crufty Tallinna reaalkoolist. 

Auhinna sai tänases finaalis veel teinegi Tartumaa õpilasfirma, sest personalifirma Manpower tunnustas noori, kelle õppeprotsess on olnud suurim. Auhinna «Ready for Work» pälvis Nõo reaalgümnaasiumi õpilasfirma NOVA, kes pakub eakatele arvutiõpet. 

Parim õpilasfirma sõidab suvel Brüsselisse Euroopa õpilasfirmade võistlusele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles