Tartus algab välitreeningute sari lastele

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattamaratoni lastesõit.
Tartu rattamaratoni lastesõit. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel teisipäeval algavad Tähtvere puhkepargis Mini Kuubiku välitreeningud, kus lapsed saavad peagi saabuvate Tillu ja Mini maratoniks vajalikke oskusi ning kogemusi omandada.

Välitreeningute eestvedaja Vahur Teppani sõnul on treenima oodatud lapsed vanuses 6–10 aastat. Treeningud toimuvad teisipäeva ja kolmapäeva õhtuti.

«Need on väga mitmekülgsed ning mängulised trennid. Tehakse mitmesuguseid harjutusi ning igal treeningul läbitakse üheskoos erinev jooksu- või rattaring. Lisaks mängitakse koos pallimänge,» sõnas Teppan. Kui teisipäeva õhtuti toimuvad rattatreeningud, siis kolmapäeviti on rõhk jooksmisel.

Igal treeningul on lisaks treeneritele külas ka tuntud sportlased või teised aktiivsed avaliku elu tegelased, kes püüavad lastega harjutusi kaasa teha ning neid innustada.

Esimesel nädalal võtavad treeningutest osa linnapea Urmas Klaas, rattur Rene Mandri ning jooksja Tiidrek Nurme. Järgmistel nädalatel tulevad treeningutele Veikko Täär, Jaan Kirsipuu, Mihkel Räim ja teised nimekad sportlikud inimesed.

Laste rattatreeninguid juhendavad Pelotoni rattaklubi treenerid Jörgen Matt ja Janelle Uibokand, jooksutreeninguid juhendavad orienteeruja Kenny Kivikas ning Limpa suusakooli treener Vahur Teppan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles