Ka kliinikum plaanib loobuda pabersaatekirjadest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa arstide juurde pääseb vaid saatekirjaga.
Osa arstide juurde pääseb vaid saatekirjaga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Nii nagu Põhja-Eesti regionaalhaigla, soovib ka Tartu ülikooli kliinikum täielikult digisaatekirjadele üle minna, kuid praegu ei oska haigla täpset kuupäeva välja öelda.

Tartu ülikooli kliinikumi analüüsi- ja marketingiteenistuse direktor Merje Tikk seletas, et juba ligi kaks aastat eelistab kliinikum ambulatoorsele vastuvõtule suunamisel digisaatekirju, kirjutab Med24. 

«Oleme valinud järkjärgulise ülemineku taktika ja kuna mõned perearstid annavad patsientidele veel ka paberkandjal saatekirju, siis arvestame sellega,» kinnitas ta.

Küsimusele, kas plaanitakse millalgi üle minna täielikult digisaatekirjadele, vastas Tikk, et kliinikum liigub selles suunas, kuid praegu ei oska haigla täpset kuupäeva välja öelda.

Rääkides digisaatekirja positiivsetest aspektidest, tõi Tikk välja, et erialadel, kus on saatekirja nõue, ei saa patsient enam n-ö vassida, et saatekiri on olemas, aga unustas selle maha.

Loe pikemalt Med24st. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles