Galerii: abituriendid võtsid viimasest koolipäevast viimast

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kõlas tuhandete abiturientide jaoks viimane koolikell ning peatsed vilistlased võisid lõuna ajal panna selga kõige jaburamad rõivad, et piduliku aktusega alanud hommik jätkuks tutipäevana.

Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium saatis täna riigieksamiteks valmistuma oma päris esimese lennu, mille lõpetajad kolm aastat tagasi sellesse uude kooli astusid. Varasemalt KJPG lõpetanud noored olid senise Kivilinna gümnaasiumi õpilased.

Petersoni abiturientide koolipäev algas pidulikult aktuse, tordisöömise ja lemmikõpetaja viimase tunniga. Seejärel vahetasid kõik aga riided ja alustasid õues kehalise kasvatuse tundi, mida vedas kooli direktor Merike Kaste. Peale lõunat rivistus 183 abiturienti aga rongkäiguks, mis suundus Annelinnast Toomemäele, et pesta puhtaks seal seisva Kristjan Jaak Petersoni saapad.

Kui abituriendid olid pühalikku vannet andes tõotanud kasutada edaspidises elus trigonomeetria valemeid ning eelistada toitumisel pelmeene ja stritslit, andis direktor neile rohelise tule, et veidi puhata ja seada end valmis õhtuseks koolipeoks.

Juba eeloleval esmaspäeval tuleb aga neil kõigil istuda puhanud peaga eksamipinki, et näidata oma parimaid oskuseid ja teadmisi eesti keele riigieksamil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles