Tallinnas ja Tartus süüdatakse täna küünlad küüditatute mälestuseks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Tallinnas Vabaduse platsil ning Tartus Raekoja platsil oodatakse täna inimesi süütama küünlaid küüditatute mälestuseks.

MTÜ Tulipisar, Eesti Üliõpilaskondade Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ja Eesti Noorteühenduste Liit kutsuvad inimesi kogunema täna kell 18, et meenutada küünalde asetamisega üht Eesti ajaloo traagilisemat sündmust, kui mõne päeva jooksul viidi Eestist vägivaldselt Siberisse üle 20 000 süütu inimese.

«Küünlaid süüdates mõtleme hetkeks elu põhiväärtustele. Hoiame elavana mälestust süütute inimeste kallal toimepandud inimesevastasest kuriteost, et küüditamised ei korduks enam kunagi,» sõnas küünalde süütamise eestvedaja Tanel Tsirgu.

Küünalt on lubanud süütama tulla ka president Toomas Hendrik Ilves.

Samal ajal mälestavad küüditatuid ka Eesti seltside ühendused üle maailma. Küünlad süüdatakse Rootsis, Ameerika Ühendriikides, Saksamaal, Tšehhis, Kanadas, Austraalias, Hollandis, Belgias ja Lätis.

Kõigil tulijatel palutakse küünlad kaasa võtta. Kes ei saa ise osaleda, aga soovivad üritusele kaasa aidata muul moel, saavad teha annetuse MTÜ-le Tulipisar (arvelduskonto: 221051376083).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles